Прекратиха договора на "Витоша експрес", возели от София до Пловдив за 14 лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7032274 www.24chasa.bg

Столична община прекрати договора  на "Витоша експрес" за линията София-Пловдив. "Причината е , че превозвачът системно е нарушавал клаузите по договора. Не са спазвали цената, която са обявили за билета. Возили са на 14 лв. при обявена цена от 7 лв.", обясни директорът на Дирекция "Транспорт" в Столична община Иван Николов. Едномесечното предизвестие към "Витоша експрес" е изпратено на 29.7.2018 г., като то е изтекло на 29.8.2018 г.

Още преди да изтече предизвестието общината е поискала от областния управител на София разрешение за стартиране на процедура за пряко договаряне с нова фирма.  Целта е услугата да не се прекратява.  На 15 август е избрана нова фирма, която да оперира по линията, но тя има 30 дни да върне документите подписани. "Към момента все още не сме получили документите, но водим преговори с превозвача това да стане по-бързо", обясни Николов.  Ако все пак тя не върне документите подписани но 15 септември общината ще възложи услугата на втория или следващ кандидат.

Общината е заложила в конкурса изискването автобусите да са със стандарт поне ЕВРО 5.

Ако хората са си купили билети, те могат да си поискат парите от "Витоша експрес".

В момента има 10 линии, които имат спирка в  Пловдив.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.

Световна шампионка по гимнастика дарява лентата си от олимпиадата в Рио де Жанейро в подкрепа на каузата "Сърце за пример". Християна Тодорова и куп популярни лица дават лични вещи за благотворителен търг в подкрепа на жени, жертви на насилие. Актрисата Стоянка Мутафова, певиците Нели Рангелова, Михаела Маринова и Сантра,