Китай прие нов закон за предотвратяване замърсяването на почвите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7034534 www.24chasa.bg
Снимка: bulgarian.cri.cn.

Топ законодателният орган на Китай прие в петък закон за предотвратяване и контрол на почвите, целящ да ускори борбата със замърсяването им. Законът бе одобрен на трето четене по време на сесията на Постоянния комитет на ОСНП и ще влезе в сила от 1 януари 2019 г., предаде bulgarian.cri.cn.

Държавните стандарти за контрола върху риска от почвени замърсявания ще бъдат определяни от отдела по защитата на околната среда към Държавния съвет на базата на степента на замърсяване, рисковете за общественото здраве, околната среда и др.

В закона се предвижда също общонационален преглед на състоянието на почвите поне на всеки десет години. Ще бъде изградена също мрежа от станции за наблюдение в цялата страна, като събраните данни и информация ще се споделят между различните органите отговарящи за околната среда, земеделието, природните ресурси, водните ресурси, здравеопазването, сектора на горите и т.н., се посочва още в новия закон.

Отделите по околната среда и здравеопазването към Държавния съвет се задължават да извършват проверка и оценка на токсичните и вредни субстанции в почвата и подготвят и публикуват списъци с тях.

Новият закон засилва отговорностите на местните правителства и замърсители в контролирането и справянето със замърсяването на почвите. Това е първият подобен закон в Китай, свързан със защитата на почвите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Не е хваната на местопрестъплението на Каменните гъби Певицата Софи Маринова няма да влезе в затвора, разбра "България Днес"! Преди месец фолкфурията пусна най-новата си песен, чийто клип е заснет върху защитения обект Каменни гъби край Кърджали. След проверка на вестника в Наказателния кодекс по силата на чл.

Пламен Русев е роден в Стара Загора на 11 септември 1964 г. Завършил е изчислителна техника в Техническия университет в София и счетоводство и контрол в УНСС. Има специализации по индустриален мениджмънт в Австрия и управление на големи промишлени предприятия в Япония. Преди около 15 години за пръв път представя идеята си Стара Загора да бъде

Треньорът на "Левски" Славиша Стоянович вече е наясно с това какви футболисти иска да бъдат привлечени през зимната пауза в първенството. Той обсъди бъдещата селекция със собственика Спас Русев и хората в клуба вече са натоварени с търсенето на новите попълнения. На срещата с бизнесмена специалистът е споделил,