Пуснаха срещу парични гаранции от по 20 000 лева Вълчо Арабаджиев и двете счетоводителки

https://www.24chasa.bg/novini/article/7036165 www.24chasa.bg
Вълчо Арабаджиев с майка си Маринела.

Съдия Вилислава Ангелова пусна срещу парични гаранции от по 20 000 лева Вълчо Арабаджиев и двете счетоводителки Ромелия Кириложва и Илена Караянева, които бяха задържани след акция на прокуратурата в хотелите "Маринела" и "Марица".

Арабаджиев-младши е обвинен за пране на пари, а двете счетоводителки - за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления. Според прокуратурата в групата били още хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиеви, както и Станислав Серафимов.

Съдът изтъкна, че не е е ясно, че Арабаджиев е знаел, че откритите в каса 2,5 млн. евро са придобити от родителите му чрез евентуална престъпна дейност Съдийката посочи, че през по-голяма част от живота си 21-годишният Вълчо е живял първо  в Швейцария, където е учил в колеж, а понастоящем учи в Лондон. Поради тази причина изобщо не можело да се приеме, че е запознат с търговската дейност на родителите си.

По отношение на двете счетоводителки, съдийката изтъкна, че нямало опасност да се укрият, както и да извършат друго престъпление. Подобна опасност нямало и за Вълчо Арабаджиев, независимо от това, че учи в Лондон.

Наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов обяви, че решението на съда ще бъде протестирано през Апелативния спецсъд, като по думите му самият факт, че Арабаджиев учи право в Лондон, говорел, че е достатъчно наясно с дейността на родителите си.

Тримата трябва да бъдат освободени, освен ако не не са задържани на други основания.

Авдокатът на Арабаджиев Илиян Василев също ще обжалва решението на съда за размера на паричната гаранция.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа