Пуснаха срещу парични гаранции от по 20 000 лева Вълчо Арабаджиев и двете счетоводителки

https://www.24chasa.bg/novini/article/7036165 www.24chasa.bg
Вълчо Арабаджиев с майка си Маринела.

Съдия Вилислава Ангелова пусна срещу парични гаранции от по 20 000 лева Вълчо Арабаджиев и двете счетоводителки Ромелия Кириложва и Илена Караянева, които бяха задържани след акция на прокуратурата в хотелите "Маринела" и "Марица".

Арабаджиев-младши е обвинен за пране на пари, а двете счетоводителки - за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления. Според прокуратурата в групата били още хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиеви, както и Станислав Серафимов.

Съдът изтъкна, че не е е ясно, че Арабаджиев е знаел, че откритите в каса 2,5 млн. евро са придобити от родителите му чрез евентуална престъпна дейност Съдийката посочи, че през по-голяма част от живота си 21-годишният Вълчо е живял първо  в Швейцария, където е учил в колеж, а понастоящем учи в Лондон. Поради тази причина изобщо не можело да се приеме, че е запознат с търговската дейност на родителите си.

По отношение на двете счетоводителки, съдийката изтъкна, че нямало опасност да се укрият, както и да извършат друго престъпление. Подобна опасност нямало и за Вълчо Арабаджиев, независимо от това, че учи в Лондон.

Наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов обяви, че решението на съда ще бъде протестирано през Апелативния спецсъд, като по думите му самият факт, че Арабаджиев учи право в Лондон, говорел, че е достатъчно наясно с дейността на родителите си.

Тримата трябва да бъдат освободени, освен ако не не са задържани на други основания.

Авдокатът на Арабаджиев Илиян Василев също ще обжалва решението на съда за размера на паричната гаранция.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на

Нова светска двойка е на път да подлуди Италия. Футболистът Абделкадер Гезал и моделката Ариадна Ромеро се забиха в риалити предаването "Островът на известните". Двамата си допаднаха още с влизането в шоуто, което ги запрати да оцеляват в джунглата в Хондурас. Често се усамотяват да водят задушевни разговори. Те прекараха нощта заедно един до друг.

Актьорът Китодар Тодоров знае как да оправи настроението на приятелите си. Артистът случайно се засече с авер на улицата. Кито, както го наричат близките му, веднага започна да разказва забавна история. За да стане още по-интересна случката, която обяснява, актьорът от "Скъпи наследници" започна да жестикулира и да прави мимики.