ДАНС с достъп до системата на митниците

https://www.24chasa.bg/novini/article/7037568 www.24chasa.bg

ДАНС ще има 24-часов достъп до информационни фондове на Агенция “Митници”, но при необходимост от информация. Това предвижда проект за инструкция между двете агенции, обявен за обществено обсъждане.

Защитена от дистанционния достъп остава данъчната и осигурителната информация, за която ще се иска решение на съда.

Влизането в митническите масиви ще се извършва дистанционно от ДАНС. Автоматизираните работни места за това няма да дават достъп до интернет и до други мрежи. Всеки, който ще влиза в митническата система, трябва да обяви идентификационен номер, структурно звено, длъжност и потребителско име. В двете агенции ще има пълен списък на потребителите от ДАНС.

Действията на всеки служител, извършващ тази дейност, ще се записват и съхраняват в базата данни на митниците, предвижда документът.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.