ДАНС с достъп до системата на митниците

https://www.24chasa.bg/novini/article/7037568 www.24chasa.bg

ДАНС ще има 24-часов достъп до информационни фондове на Агенция “Митници”, но при необходимост от информация. Това предвижда проект за инструкция между двете агенции, обявен за обществено обсъждане.

Защитена от дистанционния достъп остава данъчната и осигурителната информация, за която ще се иска решение на съда.

Влизането в митническите масиви ще се извършва дистанционно от ДАНС. Автоматизираните работни места за това няма да дават достъп до интернет и до други мрежи. Всеки, който ще влиза в митническата система, трябва да обяви идентификационен номер, структурно звено, длъжност и потребителско име. В двете агенции ще има пълен списък на потребителите от ДАНС.

Действията на всеки служител, извършващ тази дейност, ще се записват и съхраняват в базата данни на митниците, предвижда документът.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Млади художници използваха хубавото време днес преди обед за да потърсят вдъхновение за своите творби в центъра на София около църквата "Св.

Притежаваният от Ветко Арабаджиев хотел "Пампорово" в едноименният курорт е запечатан напълно легално от НАП. Това става ясно от решение на Административен съд – Пловдив, от миналата седмица. Повод за произнасянето на магистратите е жалба от управляващата хотела фирма "Виктория туристик", която е част от туристическата империя на обвинения в

Сладко, сладко си похапва отец Дионисий в столична сладкарница. Архимандритът реши да поглези душата и тялото си със сочен десерт, видяха папараците на "България Днес". Духовното лице дори махна калимявката си от уважение към храната. След като се облажи с вкусния сладкиш, Дионисий се наслади на следобедното си кафе и продължи да движи църковните