В София първо вземат проби от всеки ремонт, после кметът ще плаща

https://www.24chasa.bg/novini/article/7037591 www.24chasa.bg
Столичният кмет провери ремонта на 101-о училище в “Надежда”. СНИМКА: ГЕО КАЛЕВ

Общината изисква строителният надзор да бъде непрекъснато на обектите

Задължителен анализ на качеството на положения асфалт от независима лаборатория след всеки пътен ремонт изисква Столичната община, за да бъде пуснат в експлоатация даден обект. Това съобщи Йорданка Фандъкова.

“Настоявам строителният надзор да е непрекъснато по пътните обекти, да следи за сроковете и материалите, които се влагат, включително и с лабораторни проби. Те не са задължителни, но ги въведохме като такива. Преди приемането на всеки обект изисквам независима лаборатория да даде становище, защото няма как иначе да знаем какъв асфалт се полага”, каза кметът на София.

По повод оплаквания на граждани, че ремонтите в центъра са шумни, Фандъкова призова за още малко търпение, ако искаме да имаме обновен център. “Наистина е тежко, някои от дейностите са много шумни, но няма друг начин да променяме града си. Алтернативата е нищо да не правим и да се движим по съсипани улици”, каза тя.

Ремонтите по булевардите “В. Левски”, “България”, “Арсеналски” и Източната тангента ще приключат до първия учебен ден. Няколко дни след това ще са готови “Монтевидео” и “П. Славейков”. През ноември ще се пуснат трамваите по ул. “Граф Игнатиев”, каза зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев пред БНТ.

11 000 ще са първокласниците в София тази есен, съобщи Фандъкова при проверката на ремонта на 101-о училище в “Надежда”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Аз съм извънземен! Не мога да чета и да пиша и това ми даде свръхсили. Затова и много хора не могат да ме разбират, защото не съм като повечето от тях. Извисен съм и съм богат на идеи." Това заяви мистично пред "България Днес" скулпторът и художник Ставри Калинов. Разкритието за себе си той направи след дълги размисли покрай обира,

Беше отличник и хубав младеж  КОЙ Е ТОЙ Цонко Филипов е роден през 1927 г. в Ново село (Видинско). Бил е спортист и има зад гърба си 40-годишна учителска кариера. Преподавал е по физика и математика, а по-късно и физическа култура. Заради геройска постъпка през далечната 1944 г., в която спасява двама давещи се войници в Дунав,

Глоба отнасят продуцентите на филм със световноизвестния пътешественик и експерт по оцеляване Беър Грилс, който е заснет в България. Това съобщиха от екоминистерството. Наложената парична санкция (от 1000 до 10 000 лева) е заради неспазването на правилата за поведение в Национален парк "Рила". "Нарушенията са установени,