Караянчева: След понеделник ще стане ясно кой остава и кои са новите министри

https://www.24chasa.bg/novini/article/7037905 www.24chasa.bg
Цвета Караянчева Кадър: БНТ.

Коалицията остава, разговорите от снощи потвърдиха това. Ние сме различни партии, но ни обединява коалиционната програма. Понякога се разминаваме във вижданията за отделни политики. Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Аз никога не съм си мислила, че коалицията ще се разпадне. Може би трябва да се засили диалогът между коалиционните партньори. И това трябва да се изглади не чрез медиите, а чрез разговори с мен - ние провеждаме срещи всеки вторник, или чрез разговори с премиера", смята тя.

"Всички го заявиха - имаме проблем в комуникацията. Може би емоцията надделя от последните няколко седмици. Мисля, че за сега този проблем е изчистен, но сигурно пак ще възникне. Ние сме емоционални хора", обясни Караянчева.

"Няма правителствена криза. Това е работата на опозицията - да обявява такива кризи, но мисля, че с разговори и комуникация всичко се оправя", добави председателката.

"Оставките ще бъдат гласувани след коалиционното заседание. В понеделник те ще бъдат обсъдени и гласувани след обсъждане. Те са внесени при премиера, аз като председател трябва да ги придвижа. Аз лично не съм участвала в обсъждания на нови имена на министри, това е право на министър-председателя. След понеделник ще бъде оповестено кой остава, кои са новите министри", заяви Караянчева.

"Ако се гласуват оставките, тримата министри Нанков, Радев и Московски се връщат в парламента. Те са професионалисти, няма да бъдат изгубени за политиката, парламентът ще спечели с тях. Очакваме да видим какво ще се случи", каза още тя.

Караянчева открои кои са приоритетите на парламента за новия политически сезон.

Законът за пътищата ще се гледа особено с добавката за коланите, които ще станат задължителни за автобусните превозвачи. Ще има дебат в НС, отбеляза Караянчева.

Очакваме октомври в парламента да влезе и законопроектът за хората с увреждания. Продължава работата по законопроекта за социалните услуги, който се очаква да влезе в парламента през ноември. Ще се работи и по административната реформа, продължава съдебната реформа, процесуалните закони и есенната сесия е за Закона за бюджета, отбеляза председателя на НС.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Георги Христов отказа да пее на мащабен концерт в зала 1 на НДК. Изпълнителят беше гвоздеят в програмата на Фестивала за поп и рок музика - София. По план трябваше да излезе последен на сцената, да получи награда за цялостно творчество и да изпее хитовото си парче "Черно и бяло". "Христов стоеше до сцената и му оставаха секунди да излезе и да

Орлин Павлов изпя хитови свои парчета на представянето на новия сезон на сериала "Скъпи наследници" по bTV в кино "Люмиер" вчера. Освен него присъстваха Даяна Ханджиева, Китодар Тодоров, Рая Пеева и Веселин

Четири умни и възпитани българчета живеят в тежки условия и мизерстват! Павлинка (3 г.), Александър (4 г.), Борис (5 г.) и Емилия (7 г.) са много усмихнати и рецитират стихотворения, но са принудени да спят на земята. В дома им дълго време няма обзавеждане, храната често не достига, а 29-годишната им майка Боряна е принудена да ги отглежда сама в