10 милиона пътници преминават годишно през 32 летища в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/7038031 www.24chasa.bg
СНИМКА: bulgarian.cri.cn

32 граждански летища в Китай могат да се похвалят с годишен пътнически поток достигащ 10 милиона души, съобщиха от Националната асоциация за гражданските летища в понеделник, предава bulgarian.cri.cn.

„Гражданското въздухоплаване е важен сектор за наблюдение и оценка на икономическото движение в страната. То играе ключова роля в стимулирането на икономическото и обществено развитие", казва Ли Сяомей, генерален секретар на асоциацията.

Ли направи коментара на пресконференция за предстоящата Конференция и изложение за развитието на летищата в Китай 2018 г, които ще се проведат на 12 и 13 септември в град Чанша.

Мероприятието се организира съвместно от асоциацията, управата на града и Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA). В рамките му ще се постави акцент на най-новите технологии при безопасността на летищата, оперативния контрол, сигурността и интелигентните информационни системи.

До края на юни, броят на летищата за гражданска авиация в Китай е бил 232. През 2017 г, общият обем на пътниците в сектора достигна 552 милиона, с 13% ръст на годишна база.

IATA предвижда, че Китай ще задмине САЩ като най-големия пазар за гражданско въздухоплаване до 2022 г.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.