Авангардни и нови технологии ще бъдат във фокуса на Международното изложение за внос в Шанхай

https://www.24chasa.bg/novini/article/7038044 www.24chasa.bg
СНИМКА: bulgarian.cri.cn

Авангардни продукти и такива от висок клас ще бъдат във фокуса на вниманието на първото Международно изложение за вносни стоки, което се открива в началото на ноември в Шанхай, предава bulgarian.cri.cn.

По време на последните две срещи между участници в изложението и купувачи, специализиращи в търговията с услуги и автомобилната индустрия, които се проведоха миналата седмица, над 200 компании демонстрираха своето желание да направят поръчки и презентираха последните си технологични достижения, които ще могат да бъдат видени в Шанхай.

Словашката стартъп копмания „Аеромобил" (Aeromobil) ще дебютира на китайския пазар именно по време на изложението за внос, като основният ѝ продукт – летящ автомобил, който може да се превръща от кола в малък самолет, е готов да бъде произвеждан за клиенти.

Германският производител на автомобилни части ZF ще представи в Шанхай разработения неотдавна супер компютър за коли, наречен Pro AI. Той дава възможност на автомобилите да разбират обкръжаващата ги среда чрез технология за задълбочено изучаване, която обработва и интерпретира всички налични данни от системата му за възприемане.

Според Джойс Чън, ръководител на отдела за комуникации за Азия и Тихия океан в ZF (China) Investment Co Ltd, супер компютърът е разработен, за да отговори на нуждите в идващия век на автономните автомобили, и към момента е готов за масово производство. „Китайската автомобилна индустрия се развива изключително бързо и времето ни за производство е относително кратко. Затова ние искаме да демонстрираме решенията си на китайските клиенти и да обсъдим възможностите за реализация на различни планове в близко бъдеще по време на изложението за внос", казва тя.

Шведският автомобилостроител „Волво" ще представи коли с нови енергийни източници на щанда си в Шанхай, който ще бъде един от най-големите – 800 кв.м. Компанията също така ще покаже и технологии за автономно шофиране и решения за „умен" транспорт. „Проучваме китайските правила с помощта на местните власти, като се надяваме да въведем в страната, колкото е възможно по-скоро решения за бъдещия транспорт", обяснява Джао Цин, вицепрезидент за корпоративните комуникации във Volvo Asia-Pacific.

Гу Чунтин, заместник директор на шанхайския Съвет за подкрепа на международната търговия, казва, че над 20 автомобилостроители и 40 компании за части ще покажат последните си технологични решения, които представляват бъдещето на индустрията, особено в областта на автономните коли, водородните горивни клетки и системите за захранване.

Швейцарската компания за проверка, тестване и сертифициране SGS ще демонстрира услуга, която помага на клиентите да се запознаят с доклади за различни продукти само като сканират QR код. По време на изложението тя ще демонстрира и последната си автономна лаборатория, в която няма хора, и която подобрява ефективността на проверката за автомобилни продукти с 20 процента и степента на прецизност с 50 процента, казва Дзън Сяоху, генерален мениджър в SGS China.

„Помагахме на китайски компании да покрият стандартите и изискванията за навлизането на чужди пазари. В момента обаче виждаме нарастващ брой чужди фирми, особено малки и средни, които искат да дойдат в Китай", казва той.

Освен автомобилния сектор, производителите и потребителите на интелигентно и от висок клас оборудване също ще са сред най-активните на шанхайското експо.

Китайската национална корпорация за машинно оборудване (China National Machine Tool Corporation) е отговорна за търсенето на изложители в тази област. Президентът ѝ Лян Фън заяви по време на срещата, че в Шанхай ще се представят над 160 компании, включително осем от десетте най-големи в света. Други поне десет ще представят за първи път продуктите си пред публика именно на изложението.

Според Уан Цян, президент на „Дунхао Ланшън", тази година изложението в областта на оборудването от висок клас и „умните" решения ще се фокусира върху четири основни сектора – аерокосмическото инженерство, интегралните схеми, индустриалната автоматизация и роботиката.

Тъй като това оборудване е относително скъпо, с цени на някои продукти надхвърлящи 10 милиона юана (1,5 милиона долара), от изключителна важност ще бъдат предварителните контакти, така че на самото изложение да бъдат реализирани сделки, добавя Уан.

Сред участниците в предварителната среща бяха 81 регистрирани за експото компании и 269 купувачи. Японският производител на индустриално оборудване „Начи-Фуджикоши", който се записа първи за участие в изложението в Шанхай, ще представи своите най-напреднали роботи, казва Лиу Сяобин, директор на отдела за продажби на роботизирани машини в Nachi Shanghai. „Китайският пазар за роботи бе изключително динамичен през миналата година и се наложи да използваме някои от нашите производствени мощности в Япония, за да покрием търсенето. С по-нататъшното консолидиране на пазара, ние ще произвеждаме продукти, които са по-ефективни и съобразени с изискванията на китайските клиенти", добавя той.

Друг лидер в сферата – германската „Валдрих Кобург" ще представи също последните си разработки, сред които фрезова машина, която струва 2,6 милиона евро, и може да изработва всякакъв вид сложни части за автомобили и машини.

Zhong Mei Zhou Ji Investment (Hong Kong), дистрибутор на италианските хеликоптери „Леонардо", също ще покаже няколко модела на изложението в Шанхай.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.