Ученикът Методи скръстил ръце в молитва, когато бившият пожарникар го застрелял в гръб

https://www.24chasa.bg/novini/article/7042304 www.24chasa.bg
Иван и Венета били заедно 6 години.

Тройният убиец влетял в къщата на приятелката си и почнал да стреля по нея, сина ѝ и племенника ѝ

Вратата на къщата се отваря, а бесният Иван Льомов вади от кобура своя пистолет “Макаров” и изстрелва 4 куршума в тялото на любимата си Венета.

Не пожалва и сина ѝ - 12-годишния Ивайло. В този момент племенникът на жената - Методи, който е на 15 г.,

пада на

стълбите, но

не от изстрелите

Ученикът в самоковското школо “Митрополит Авксентий Велешки” е на колене, а ръцете му са свити в молитва. Детето е възпитано в религиозно семейство и отправя молба за помощ към Бог. Само секунда по-късно обаче е покосен от изстрелите на бившия пожарникар.

Льомов е пътувал от София до Самоков с намерението да убие любимата. Най-вероятно двете деца не са пощадени, защото са неочаквани свидетели.

“Убих ги”, казва мъжът на съседите, когато излиза от къщата. Качва се на колата си и потегля, а никой дори не опитва да го спре.

Хората влизат в къщата и се натъкват на страшна гледка. Телата на Венета и Ивайло са на пода в кухнята, а Методи е на стълбите.

По това време Иван кара към местността Щъркелово гнездо. Предната вечер се е скарал с Венета и тя е отишла при майка си в Самоков. Макар да е преспал, ядът му не е отминал и той отива в родния ѝ град, за да я убие.

На връщане бившият пожарникар спира колата пред вилата на най-добрия приятел на сина си. Грабва пистолета и използва последния от 8-те патрона, за да се простреля в дясното слепоочие. Куршумът пронизва черепа му и излиза от главата му. Намират го във вилата.

По това време цялата ромска махала в Самоков го търси. Твърдо решени са да линчуват българина.

Махалата се събира, готови са на всичко за мъст. Само преди 3 дни същите тези хора са вилнели с вили, бухалки и ножове пред районното в Самоков и едва 9-има от тях са били заловени.

В този момент до тях достига новината, че Льомов се е самоубил, и желанието за мъст отстъпва място на мъката.

Само един човек не разбира за трагедията. Николай е в болницата заради мелето пред районното и му бият обезболяваща инжекция. В този момент

мъжът не знае,

че синът му,

племенникът му

и сестра му

лежат мъртви

в дома на майка му. Разбира страшната новина едва вечерта, а първоначално го залъгват, че жандармерията е в махалата заради мелето пред полицията.

В четвъртък мъжът остана в дома си в Самоков, а съседи идваха да му изкажат съболезнования. Майка му пък се беше скрила от него - било я страх, че Николай може да ѝ посегне. Мъжът бил против връзката на сестра си с Иван и не давал на майка си да приема Венета в дома си. “Не стига, че ѝ гледаш детето, а и нея прибираш, когато се скарат с оня”, казвал Николай.

Сестра му Венета и Иван били заедно от 6 г. И двамата имали деца от предишни бракове, но не живеели с тях. След като се пенсионирал като пожарникар, мъжът работел в столичния градски транспорт. Взел Венета със себе си в София, тя била сервитьорка.

Няколко пъти жената си събирала багажа и се прибирала при майка си, която се грижела за сина ѝ. Бащата на Ивайло пък живеел в родната си Дупница. Виждал малкия често, но не искал да го взема със себе си, тъй като циганската махала в Дупница е известна с честите пререкания между ромите.

Момчето се учело добре, увличало се по футбола, а любимият му играч бил Кристиано Роналдо.

Неговото училище посещавал и братовчед му Методи. Всяка снимка на младежа във фейсбук е свързана с религията. Той ходел на църква всеки ден, а негови учители казаха пред “24 часа”, че момчето само открило Бог. Случило се в час на класа, когато свещеник говорел за християнските ценности. Методи се впечатлил и сам започнал да се интересува от религията.

Погребенията на жената и двете деца ще бъдат днес в родния им Самоков.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Има диплома Оперната певица лекува с космическа енергия Оперната певица Весела Нейнски владее техниките на хипнозата, научи "България Днес". Участничката във "ВИП брадър" е сертифициран терапевт от Българската асоциация по хипноза и хипнотерапия, показа проверка на вестника. Самата Нейнски признава, че е вкарвала много хора в транс.

Роки носи вода и говори по телефона Самобитният български гений ражда невероятни изобретения, някои от които още чакат да влязат в приложение. Едно от последните невероятни постижения е робот болногледач, научи "България Днес". Тенекиеният Роки е роден в гаража на 32-годишния инж. Росен Христов от Шумен.

Климатологът доц. Георги Райчев крачи из София забързано и хлднокръвно дава прогнози за времето по телефона, видя "България Днес". За няколко стотин метра апаратът му не спря да звъни, като Райчев убеждаваше потърсилите го, че температурите наистина ще паднат рязко към края на седмицата и ще вали сняг.