Червени депутати гневни, че ще им режат заплатите, БСП ще им плаща

https://www.24chasa.bg/novini/article/7044104 www.24chasa.bg
Соцлидерката Корнелия Нинова ще трябва да измисли начин да компенсира финансово депутатите си, след като им бъдат орязани заплатите заради отсъствия от пленарната зала.

Червени депутати са се разгневили на идеята на Корнелия Нинова да не влизат в зала и да обикалят страната, защото се оказало, че парламентът ще им отреже заплатите. Първоначално лидерката била подкрепена - от над 62-ма на заседанието на групата 57 са били “за” повече работа сред хората. Но когато си сметнали колко ще бъдат орязани заплатите им, партийният ентусиазъм рязко намалял. Затова и БСП решило да компенсира своите с пари от касата на парламентарната група или от държавната субсидия.

Ще има и график за присъствие в пленарната зала според дневния ред и законите, за да са ощетени всички еднакво. Очаква се темата да бъде обсъдена на семинар, който червената група прави в понеделник и вторник в 4-звезден спа хотел в село Баня. Срещата е за парламентарния сезон, законодателната програма на групата, но трябва да направи и разпределението за представянето на червената “Визия за България” из страната.