"Кепитъл интелиджънс рейтингс" повиши кредитния рейтинг на Кипър

https://www.24chasa.bg/novini/article/7044763 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Международната рейтингова агенция "Кепитъл интелиджънс рейтингс" (CI Ratings) повиши дългосрочния кредитен рейтинг на Кипър от "BB-" на "BB", а краткосрочния рейтинг в чужда валута - на "B", съобщава гръцката агенция АНА-МПА, като се позовава на кипърското държавно радио и телевизия РИК.

Международната агенция потвърждава положителните перспективи на кипърската икономика и заявява, че повишаването на рейтинга отразява продължаващите силни икономически резултати и растежа, който е сред най-високите в еврозоната, по-добрите от очакваните финансови резултати, задоволителния достъп на правителството до международните финансови пазари и подобреното управление на публичните финанси, както и постепенното подобрение на условията в банковия сектор, предава БТА.

CI Ratings очаква кипърската икономика да нарасне в реално изражение с 4,1 процента тази година, а номиналният БВП да достигне до предкризисното равнище.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.