"Кепитъл интелиджънс рейтингс" повиши кредитния рейтинг на Кипър

https://www.24chasa.bg/novini/article/7044763 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Международната рейтингова агенция "Кепитъл интелиджънс рейтингс" (CI Ratings) повиши дългосрочния кредитен рейтинг на Кипър от "BB-" на "BB", а краткосрочния рейтинг в чужда валута - на "B", съобщава гръцката агенция АНА-МПА, като се позовава на кипърското държавно радио и телевизия РИК.

Международната агенция потвърждава положителните перспективи на кипърската икономика и заявява, че повишаването на рейтинга отразява продължаващите силни икономически резултати и растежа, който е сред най-високите в еврозоната, по-добрите от очакваните финансови резултати, задоволителния достъп на правителството до международните финансови пазари и подобреното управление на публичните финанси, както и постепенното подобрение на условията в банковия сектор, предава БТА.

CI Ratings очаква кипърската икономика да нарасне в реално изражение с 4,1 процента тази година, а номиналният БВП да достигне до предкризисното равнище.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на