Консулството на България в Лос Анджелис предупреди българите за урагана Флорънс

https://www.24chasa.bg/novini/article/7050854 www.24chasa.bg
Снимка: Ройтерс

Ураганът Флорънс достигна последната 5-та степен и приближава Източното крайбрежие на САЩ, като се очаква да го достигне в късните часове на 12 септември, сряда. Най-засегнати ще бъдат щатите Северна, Южна Каролина и Вирджиния, в които е обявено извънредно положение, предаде БНТ.

Посолството на Република България във Вашингтон и генералните консулства настоятелно препоръчва на всички български граждани в посочените по-горе райони да се информират постоянно за развитието на ситуацията и да следват стриктно указанията на местните власти.

При необходимост от съдействие, можете да се свържете с посолството на телефон: +1 (202) 387-5770 или +1 (202) 387-0174. Телефонът на на Генералното консулство в Лос Анжелис е +1 478 6700.

Неблагоприятно вторично въздействие е възможно и по крайбрежията на щатите Джорджия, Мериленд и Делауер. Очакват се ветрове със скорост над 200 км/ч и проливни дъждове в продължение на следващите три-четири дни след достигането на континента.

Дадени са указания в отделни области да се пристъпи към евакуация на населението. Издадено е предупреждение за запасяване с храна, вода и предмети от първа необходимост.

За информация можете да следите фейсбук страницата на посолството- https://www.facebook.com/Bulgarian-Embassy-in-Wash... както и профила в Туитър - @EmbassyBGinUSA.

Актуална информация относно урагана Флорънс и неговото движение можете да намерите на https://www.nhc.noaa.gov/.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи