Цветанов: Братът на депутата от БСП Георги Стоилов е напуснал страната с огромна сума

https://www.24chasa.bg/novini/article/7053770 www.24chasa.bg
Цветан Цветанов СНИМКА: Архив

Няма за какво да се срамувам от периода, в който бях министър на вътрешните работи. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов от трибуната в парламента, предаде novini.bg.

„Спомням си периода, в който бях министър на вътрешните работи и мога да ви кажа, че няма нещо, за което да се срамувам. В периода, в който вие управлявахте (бел. ред. - БСП), имаше 18 отвличания и нямахте никакъв резултат за противодействие и ограничаване страданията на тези жертви. Нека да ви припомня за поръчковите убийства и „Килърите“, убийството, което беше извършено 2 месеца преди изборите през 2009 г. на Румен Рачев, защо не бяха разкрити, господа? Защото нямате компетентност и нямате политическа воля“, обясни Цветанов.

По думите му тогава обществеността е вярвала на правоохранителната система.

„Тя получаваше доверието и от ЕК, защото имахме политическа воля да се борим с престъпността“, обясни политикът.

Междувременно той обясни, че братът на депутат от БСП е напуснал страната с огромна сума пари за Чехия. Думите му са по повод случая с брата на депутата от БСП Георги Стоилов - Илия Стоилов.

„Братът на депутата от БСП иска да се укрие, започваме да си мислим дали депутатът от опозицията не му е съдействал това да се случи“, коментира той.

Въпросният е обвинен за рекет, изнудване, побоища, участие в организирана престъпна група.

„Говорим за конкретни факти, не слухове. На вас ви изнася да се придържате към слухове, да хванете друга тема и да отвлечете вниманието от проблем“, обърна се Цветанов към депутатите от БСП.

Предстои гледането на мярката пред Апелативния специализиран съд.

"Искате да се скриете зад публикации, излезли в жълти вестници. Да бъдем обективни, да се придържаме към закона“, обясни още председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.