Цветанов разговаря с представители на Асоциацията на гражданите с увреден слух

https://www.24chasa.bg/novini/article/7054305 www.24chasa.bg

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разговаря в Народното събрание с представители на Асоциацията на гражданите с увреден слух, съобщава пресцентърът на партията. Обсъден е бил напредъкът по приемането на Закона за българския жестов език, изготвен с тяхно участие.

Миналата година парламентът отхвърли законопроект на БСП за жестомимичния език, тъй като той не отговаряше на потребностите на хората, се припомня в информацията. Тогава ПГ на ГЕРБ пое ангажимент да подготви текстове, адекватни на нуждите на хора с увреден слух, пише в съобщението.

По време на срещата е станало ясно, че вече има готови становища от Министерството на труда и социалната политика и от Министерството на образованието, остава финансовото ведомство.

Предстои създаването и на междуведомствена работна група, в която да бъдат прецизирани текстовете в законопроекта преди да бъдат внесени в НС.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.