Комисията по отбрана подкрепи годишния доклад за националната сигурност през 2017 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7054529 www.24chasa.bg
Красимир Каракачанов СНИМКА: Руми Тонева

Парламентарната Комисия по отбрана подкрепи на днешното си заседание с 11 гласа "за" и 8 въздържали се Годишния доклад за състоянието на националната сигурност на България през 2017 година.

Внесеният от Министерския съвет на 20 юли документ е разпределен за разглеждане в 17 парламентарни комисии, предаде БТА. 

Той дава адекватна оценка на състоянието на средата за сигурност и обективно отчита развитието и проблемните области по секторните политики, отбеляза пред народните представители вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който потвърди подкрепата за документа. По думите му, по отношение на системата на отбрана и предизвикателствата пред отбранителната политика, валиден остава основният извод, че българските Въоръжени сили са в състояние, със затруднения и при повишен риск, да изпълняват задачите по своите мисии.

Каракачанов отново припомни причините - хроничният недостиг на средства през годините, липсата на визия за модернизация и обновление на бойната техника, недокомплектът с личен състав. Но от 2016 г. започна политика на промяна в тази ситуация с първите два проекта - за авиацията и за флота, а тази година и с проекта за бронираните машини за пехотата, както и с увеличението на заплатите, отделянето на 30 млн. лева допълнително за попълване на щата, каза вицепремиерът, който коментира, че се правят първите положителни стъпки.

До момента МО винаги е срещало подкрепата на ресорната парламентарна комисия и мисля, че с общи усилия тези недъзи, които сме коментирали, ще бъдат преодолявани, посочи Каракачанов, но отново изтъкна, че не споделя оптимистичните виждания, че нещата могат да се оправят за година или две, ако "вземем че изринем старата руска техника". Няма как да я заменим бързо с нова, посочи вицепремиерът, като добави, че за първи път през последните 28 години се отделят толкова средства за отбраната. Според него, ако тази политика продължи и през идните години, натрупаните за 25-26 години "недъзи" могат да се преодолеят за 7-8 години, но не по-рано.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нито студ, нито минусови температури могат да изплашат артистът Александър Кадиев. Вечно усмихнат и зареден с настроение и шеги, водещият на "Преди обед" излезе да изпуши цигара пред сградата на БТВ. Добре екипиран и отнесен в разговор с колега, Сашо дръпна фаса и с бърза крачка се отправи обратно в пределите на телевизията

Боряна Миткова се похвали с нови, двойно по-големи гърди Еротичен модел с огромен бюст влиза в хитовия сериал "Откраднат живот". Това е Мис Силикон 2016 Боряна Миткова. Сексапилната брюнетка за първи път се снима във филмова лента. Боряна ще играе бившата любовница на богат мъж. Появата й ще бъде във втори епизод на новия сезон

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата