Баща на болно дете издирва с билбордове крадците на кучетата му

https://www.24chasa.bg/novini/article/7056426 www.24chasa.bg
Една от табелите, които е поставил Станислав Стойнев.

Момчето се лекувало в Италия и той всеки ден му показвал по скайпа животните, за да го ободри

Мъж със сив пикап откраднал трите немските овчарки

Табели с текст: “Върни ни кучетата! Те са на децата ми, които ги чакат!”, привличат от няколко дни вниманието на шофьорите по главния път София-Варна при разклона за Лясковец. Четири са общо посланията в двете посоки на натовареното трасе и отклоненията към Лясковец и Елена.

Проверка на “24 часа” показа, че те са поставени от собственик на язовир в съседство, чиито три немски овчарки изчезнали на 7 септември.

“Кучетата са елитни и са като част от семейството. Вечер са затворени, но през деня обикалят свободно около мен и явно са излезли до пътя. Човекът, който ги е натоварил и ги е откраднал, е със сив пикап, видели са го”, обясни авторът на табелите Станислав Стойнев.

Кучетата били добронамерени заради децата и приятелите му, които ходели на язовира. Станислав не искал зли, не можел да си позволи да ухапят някого. Прибягнал до нетрадиционния призив, защото двете му деца много страдали за животните.

13-годишният му син, който в момента е в болница в Италия и се бори с тежко заболяване, настоявал всеки ден да му ги показва онлайн.

Заради табелите му се обадили много хора с полезна информация. Очевидец казал, че човекът с пикапа ги взел, “за да не ги блъсне кола” и казал, че ще търси на кого са.

Вече седмица обаче от немските овчарки няма следа. Станислав не е търсил полицията. Разчита, че съвестта на крадеца ще проговори и ще ги върне.

“Не знам кой е, но ще го намеря!”, решен е да върне радостта на децата си бащата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.