Баща на болно дете издирва с билбордове крадците на кучетата му

https://www.24chasa.bg/novini/article/7056426 www.24chasa.bg
Една от табелите, които е поставил Станислав Стойнев.

Момчето се лекувало в Италия и той всеки ден му показвал по скайпа животните, за да го ободри

Мъж със сив пикап откраднал трите немските овчарки

Табели с текст: “Върни ни кучетата! Те са на децата ми, които ги чакат!”, привличат от няколко дни вниманието на шофьорите по главния път София-Варна при разклона за Лясковец. Четири са общо посланията в двете посоки на натовареното трасе и отклоненията към Лясковец и Елена.

Проверка на “24 часа” показа, че те са поставени от собственик на язовир в съседство, чиито три немски овчарки изчезнали на 7 септември.

“Кучетата са елитни и са като част от семейството. Вечер са затворени, но през деня обикалят свободно около мен и явно са излезли до пътя. Човекът, който ги е натоварил и ги е откраднал, е със сив пикап, видели са го”, обясни авторът на табелите Станислав Стойнев.

Кучетата били добронамерени заради децата и приятелите му, които ходели на язовира. Станислав не искал зли, не можел да си позволи да ухапят някого. Прибягнал до нетрадиционния призив, защото двете му деца много страдали за животните.

13-годишният му син, който в момента е в болница в Италия и се бори с тежко заболяване, настоявал всеки ден да му ги показва онлайн.

Заради табелите му се обадили много хора с полезна информация. Очевидец казал, че човекът с пикапа ги взел, “за да не ги блъсне кола” и казал, че ще търси на кого са.

Вече седмица обаче от немските овчарки няма следа. Станислав не е търсил полицията. Разчита, че съвестта на крадеца ще проговори и ще ги върне.

“Не знам кой е, но ще го намеря!”, решен е да върне радостта на децата си бащата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на