НАТО подкрепя развитието на Силите за сигурност на Косово

https://www.24chasa.bg/novini/article/7056596 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

НАТО подкрепя развитието на Силите за сигурност на Косово в рамките на сегашния им мандат, а ако този мандат еволюира, алиансът ще преразгледа нивото на своя ангажимент в Косово, заяви анонимен представител на НАТО за Танюг.

На въпрос дали алиансът е бил информиран или потърсен за консултации за законопроекта за трансформиране на силите за сигурност в армия, източникът на Танюг отговори отрицателно.

"Нашата позиция е, че с този въпрос трябва да се занимават косовските власти", каза той, цитиран от БТА. 

Представителят на НАТО каза, че Силите за сигурност на Косово, които са изградили своите капацитети с помощта на НАТО, са професионални и мултиетнически сили и източник на стабилност в региона.

Същият източник каза, че НАТО продължава да се грижи за сигурността и стабилността в Косово, като посочи, че мисията КейФОР в Косово е най-дълготрайната оперативна мисия на алианса, която сега наброява 4000 души.

Косовското правителство прие вчера три законопроекта, свързани със Силите за сигурност на Косово, един от които се отнася до трансформирането им в армия. Законопроектите бяха подкрепени от всички членове на правителството, с изключение на представителите на сърбите, които не присъстваха на правителственото заседание.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Георги Христов отказа да пее на мащабен концерт в зала 1 на НДК. Изпълнителят беше гвоздеят в програмата на Фестивала за поп и рок музика - София. По план трябваше да излезе последен на сцената, да получи награда за цялостно творчество и да изпее хитовото си парче "Черно и бяло". "Христов стоеше до сцената и му оставаха секунди да излезе и да

Орлин Павлов изпя хитови свои парчета на представянето на новия сезон на сериала "Скъпи наследници" по bTV в кино "Люмиер" вчера. Освен него присъстваха Даяна Ханджиева, Китодар Тодоров, Рая Пеева и Веселин

Четири умни и възпитани българчета живеят в тежки условия и мизерстват! Павлинка (3 г.), Александър (4 г.), Борис (5 г.) и Емилия (7 г.) са много усмихнати и рецитират стихотворения, но са принудени да спят на земята. В дома им дълго време няма обзавеждане, храната често не достига, а 29-годишната им майка Боряна е принудена да ги отглежда сама в