НАТО подкрепя развитието на Силите за сигурност на Косово

https://www.24chasa.bg/novini/article/7056596 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

НАТО подкрепя развитието на Силите за сигурност на Косово в рамките на сегашния им мандат, а ако този мандат еволюира, алиансът ще преразгледа нивото на своя ангажимент в Косово, заяви анонимен представител на НАТО за Танюг.

На въпрос дали алиансът е бил информиран или потърсен за консултации за законопроекта за трансформиране на силите за сигурност в армия, източникът на Танюг отговори отрицателно.

"Нашата позиция е, че с този въпрос трябва да се занимават косовските власти", каза той, цитиран от БТА. 

Представителят на НАТО каза, че Силите за сигурност на Косово, които са изградили своите капацитети с помощта на НАТО, са професионални и мултиетнически сили и източник на стабилност в региона.

Същият източник каза, че НАТО продължава да се грижи за сигурността и стабилността в Косово, като посочи, че мисията КейФОР в Косово е най-дълготрайната оперативна мисия на алианса, която сега наброява 4000 души.

Косовското правителство прие вчера три законопроекта, свързани със Силите за сигурност на Косово, един от които се отнася до трансформирането им в армия. Законопроектите бяха подкрепени от всички членове на правителството, с изключение на представителите на сърбите, които не присъстваха на правителственото заседание.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са