Деница Сачева и Главчев откриха годината в столично училище

https://www.24chasa.bg/novini/article/7060170 www.24chasa.bg
Деница Сачева и Димитър Главчев откриха учебната година в 22-о училище.

"Учениците не трябва да забравят, че знанието превръща обстоятелствата във възможности. Училищата са умалени отражения на обществото ни. Ако искаме да живеем в по-хармоничен и сигурен свят, там трябва да сеем любопитство към въпросите, страст към изследването за намирането на точните отговори, разбиране на другите и на себе си."

Това заяви зам.-министърът на образованието Деница Сачева, която днес откри учебната година в столичното 22 СУ "Георги С. Раковски" заедно с бившия председател на Народното събрание - сега депутат от ГЕРБ и шеф на Контролната комисия на партията Димитър Главчев.

Сачева подари на училището плакет с буквите, благодари на учителите за всеотдайността и търпението, с което учат децата, и им пожела здраве и вдъхновение.

На церемонията присъстваха и част от лицата на подкрепената от Министерството на образованието и науката кампания "Успели българи дават личен пример" - Тервел Пулев, Ники Илиев, Павел Владимиров, Дани Ангелов, Елица Тодорова, Бояна Бояджиева, които пожелаха на учениците здраве, успехи и безчет отличия.