3 млрд. евро не стигат за три магистрали и два тунела

https://www.24chasa.bg/novini/article/7062775 www.24chasa.bg
Зам.-министър Валентин Йовев обясни, че бъдещето на недоразвити сектори е в публично-частното партньорство

3 млрд. евро са необходими за непостроените 250 км от "Хемус", магистрала "Черно море", Русе-Велико Търново, тунела под Шипка и под "Петрохан". Това съобщи зам.-министърът на регионалното развитие Валентин Йовев на конференция за възможностите за развитие на публично-частното партньорство.

"Добрата новина е, че към тези проекти има инвеститорски интерес", каза Йовев. Той добави, че вече има подписани споразумения с китайски компании.

Русе- Велико Търново, като част от Трансевропейски коридор IX, се очаква да поеме около 5000 товарни автомобила на денонощие, прогнозите били потокът да се увеличава.

Според него ако публично-частното партньорство се приложи в сферата на ВиК, където компании са в трудно финансово положение, ще се подобри услугата за гражданите.

"Една от възможностите е сключването на договори за управление с цел подобряване на ефективността на ВиК операторите. Този вариант е подходящ за дружества в тежко финансово състояние, при които един добър мениджмънт би намалил разходите и би подобрил услугата за гражданите. Един такъв договор за управление би бил с ограничен срок на действие, като засегнатите ВиК оператори ще запазят статута си на изцяло публични дружества, контролирани както от собственика, така и договорно от асоциациите по ВиК", каза той. 

Възможно било и да бъдат сключени договори за отдаване на лизинг, които се използват широко във Франция, или договори с доказан резултат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Къща от слама и глина е започнал да строи актьорът Фахрадин Фахрадинов. Макар и да звучи като нов прочит на приказката за "Трите прасенца", звездата от сериала "Забранена любов" напълно сериозно е решил да превърне двуетажната постройка край София в свои дом. Макар и непозната, технологията за строеж със сламени бали от години се използва в

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",