Първи отчет на министрите пред партньорите (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7063825 www.24chasa.bg
След днешното си редовно заседание министрите отидоха и на първия отчет пред партньорите от коалицията. СНИМКА: Пиер Петров

Премиерът тъжен за министър Радев, праща го да бори корупцията от банката в НС

Първият отчет на министрите пред лидерите на управляващите партии се състоя непосредствено след правителственото заседание днес. Такова редовно изслушване на членовете на кабинета пред партньорските централи на ГЕРБ, “Атака”, ВМРО и НФСБ бе договорено на коалиционния съвет при премиера в понеделник.

Всички министри присъствали вчера. Самият премиер Бойко Борисов не е останал за отчета им, защото се предполага, че той в реално време знае кой какво върши. Не се появил и лидерът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

За сметка на това лидерът на ПГ на “Обединени патриоти” Волен Сидеров се осведомил за дейността на министрите, включително и на колегите си съпредседатели на малката коалиция - вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Идеята е това “прослушване” да се прави ежемесечно, като занапред в рамките му по-обстойно ще се изслушват по 3-ма - 4-ма министри на ден, а не ънблок, както беше вчера.

“На всички ни е тъжно за това, но той ще отиде сега в парламента и заедно с Ревизоро ще борят корупцията и контрабандата” - с тези думи Бойко Борисов изпрати Валентин Радев в последния му работен ден като МВР шеф. Той представи министъра в оставка на гостуващия у нас главен прокурор на Мюнхен Райнхард Рьотле по време на събитието за контрабандните цигари. И обясни на госта си рокадата: “Така се наложи”. Премиерът използва случая да благодари на Радев за свършеното в МВР и изтъкна, че не може да не поздрави него и службите за разбитите напоследък нелегални фабрики за цигари. Всички изгледаха два кратки филма от акциите в Карнобат, прожектирани от шефа на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.