Цветанов подкрепя Нанков да остане зам.-министър (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7064780 www.24chasa.bg
Цветан Цветанов КАДЪР: фейсбук Видео: Кристина Кръстева

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов одобри пред журналисти варианта, при който освободеният днес от депутатите регионален министър Николай Нанков остане като заместник на новия Петя Аврамова.

Така ще продължи в ускорен темп внедряването на тол системата и работата по оперативна програма "Региони в растеж", обоснова се заместникът на Бойко Борисов в ГЕРБ. И напомни, че решението ще е на премиера и на новия министър.

"Николай Нанков създаде една много висока взискателност към позицията министър на регионалното развитие, защото надали има друг човек или експерт в министерството, който да познава в детайли всяка една отсечка, инфраструктурата, програмите и парите, които в действителност трябва да стигнат до всички общини по програмата "Региони в растеж", заяви Цветанов.

"Убеден съм, че Петя Аврамова ще бъде подпомагана от Николай Нанков. За нас позициите нямат значение, а е важно това да работим в екип. Където и да заеме позиция, той ще може да отговори на очакванията", допълни той. Цветанов посочи още, че и новият министър на транспорта Росен Желязков ще продължи добрата "финансова дисциплина" в министерство, а новият вътрешен Младен Маринов ще продължи да развива МВР.

"Днешното управление е без алтернатива и БСП бяха безпомощни в дебатите, които искаха да проведат, защото единственото, което могат да говорят днес е какво биха направили, ако те управляваха. Но те са управлявали и всички ние сме видели техните резултати. Българските избиратели дадоха гласа си вече 10 г. да управлява ГЕРБ. Ние се натоварваме с отговорност и сме партия, която може да отчита видими резултати във всяко едно населено място", категоричен бе Цветанов.

"24 часа" попита Нанков дали би останал в МРРБ като зам.-министър, какъвто беше и в предишния управленски мандат на Борисов. Нито той, нито Аврамова дадоха отговор, но и не отхвърлиха варианта.

Чуйте във видеото.