Три ареста в Калабрия заради убийството на мафиот, при което беше ранено и българче (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7066205 www.24chasa.bg
Жертвата Фабио Джузепе Джофре СНИМКА: Карабинери на Реджо Калабрия

В Калабрия започна акция на италианските власти от град Реджо Калабрия по арестуването на трима души, заподозрени за убийството на 21 юли на 39-годишния Фабио Джузепе Джофре. Тогава беше ранено и десетгодишно българско момче, син на съседи на Джофре. По-късно през деня се очаква да бъде дадена пресконференция по случая.

Според италианските медии след двумесечно разследване са издадени заповеди за арестуването на Доменико Фиораванти, Саверио Сантаити и Джузепе Лагана.

Операцията на карабинерите се координира от Регионалната дирекция Антимафия в Калабрия. Тримата арестувани са обвинени за убийство, изнудване и незаконно притежаване на оръжие.

Джофре беше убит до селския си имот в Семинара, Калабрия, в напълно мафиотски стил. Извършителите на престъплението след това се отдалечили през полето. По време на стрелбата срещу Джофре беше ранено и българчето, което го придружавало, за да види животните във фермата му. След това както то, така и българските му родители, живеещи в съседна къща, бяха поставени под протекция от италианските власти.

Шефът на полицията в Реджо Калабрия след това забрани извършването на публично и тържествено погребение за Джофре, за да се избегнат поводи за отмъщение или размирици.