Лондон: Край на привилегиите за работниците от ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/7072254 www.24chasa.bg
Премиерът на Великобритания Тереза Мей многократно обеща да сложи край на неограничената имиграция от Европа след излизането на Обединеното кралството от Европейския съюз.

Промените влизат в сила след Брекзит

За работниците от ЕС няма да има преференциално третиране след Брекзит, съобщи Би Би Си. Това реши правителството на Великобритания във вторник. Според новата схема на работниците от ЕС няма да се дават преференции за сметка на тези от останалия свят.

Кабинетът единодушно е подкрепил прилагането на система за наемане на чужденци, основана на умения, а не на националност. Според експерти съществуват обаче опасения, че евентуална забрана за нискоквалифицирани мигранти от ЕС може да навреди на бизнеса.

Министрите са се съгласили с плана, според който квалифицираните мигранти ще могат да получават визи по-лесно от тези без квалификации и няма да има преференциален достъп до британския пазар на труда за граждани на ЕС.

Според правителствените съветници висококвалифицираните имигранти оказват по-положително въздействие върху производителността, отколкото нискоквалифицираните чужди работници.

Идеята да не се дават привилегии на европейските работници обаче може да се промени, ако Великобритания постигне търговска сделка с Брюксел, отбелязват западни издания.

Според сегашните договорености идващите от Европа имигранти по време на преходния период след Брекзит ще получат същите права и гаранции, каквито са имали до момента. Не е ясно обаче какво ще стане в случай на излизане на Великобритания от Европейския съюз без сделка, защото тогава няма да има преходен период.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей многократно обеща да сложи край на неограничената имиграция от Европа след излизането на Обединеното кралството от Европейския съюз.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане