Най-вероятният бъдещ шеф на ЕК прегръща Цветанов за избора му в УС на Европол (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7072336 www.24chasa.bg
Най-вероятният бъдещ шеф на ЕК Манфред Вебер поздравява с прегръдка Цветанов за новата му позиция.

Зам.-председателят на ГЕРБ избран с пълен консенсус в ръководството на агенцията, след като направи и невъзможното, за да осигури единни правила за работата й с властите в отделните държави членки. На него са поверени връзките на националните парламенти със  и с Европейския парламент

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ, зам.-председател на партията и шеф на комисията по сигурност на Народното събрание Цветан Цветанов бе избран за постоянен представител в Управителния съвет на Европол на Съвместната група за парламентарен контрол на агенцията. Това се случи на заседание в Брюксел днес.

Цветанов бе избран с пълен консенсус на делегациите на всички национални парламенти и на Европейския парламент (ЕП). Именно той поема връзката между националните парламенти на държавите членки, ЕП и УС на Европол.

Номинацията направиха съпредседателите на групата от вътрешната комисия на ЕП и австрийското председателство на Съвета на ЕС. Те се аргументираха с високата си оценка за качествата на Цветанов и богатия му опит като вътрешен министър и вицепремиер в периода 2009-2013 г.

В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС именно Цветанов успя да осигури приемането на единните стандарти за работата на Европол с Европейския и националните парламенти, и то при положение че няколко държави имаха твърдо резерви. Пробивът с приемането на общите правила бе постигнат на форум на Европол, домакинстван от Цветанов.

“Много съм доволна от сътрудничеството ми с г-н Цветанов. За Европол е чест да работи с него. Ние в правоналагащата общност разчитаме на него и е истинско удоволствие да работим с него. Той е и наш приятел”, подчерта изпълнителният директор на Европол Катрин де Бол.

“Г-н Цветанов е показал, че е много отдаден на работата с Европол”, каза и шефът на УС на агенцията Прит Паркна.

“Той върши страхотна работа в УС на Европол”, аплодира и шефът на комисията по европейски въпроси в австрийския парламент Кристиян Бухман. “Сигурността и борбата с престъпността са едни от най-важните неща за хората. Те очакват от нас да бъдем силни. Страхотно е такъв експерт като Цветан Цветанов да е представител на групата за наблюдение на Европол. Това е огромна отговорност. Щастлив съм, че той прави това”, приветства лидерът на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер, който през ноември почти сигурно ще получи номинацията на европейската десница за шеф на ЕК от 2019 г.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.