Младите репортери на “24 часа” правят предаване по БНТ

https://www.24chasa.bg/novini/article/7074234 www.24chasa.bg
TrendY започва на 30 септември, всяка неделя от 18,00 часа.

Животът през погледа на родените след 1989 година ще бъде показван всяка неделя от 18,00 часа по БНТ. От половин година “24 часа” публикува приложението TrendY, списвано от младите репортери на вестника, които принадлежат на Y поколението. Те представят любопитни теми и тенденции от света и у нас. От 30 септември репортажи за всичко ново и модерно ще се излъчват в едноименното половинчасово предаване TrendY.

“Целта ни е да показваме живота през погледа на младите и да запознаваме зрителите с личности, които все още не са толкова популярни, но са модел на подражание на новото поколение”, разказва продуцентът на предаването Слави Ангелов. Пред камерите

като водещ застава

певецът Искрен

Тончев, познат с

псевдонима Искрата

Той е социално ангажиран, пише музика и текстове и в своите песни поднася интелигентни послания. Освен да прави връзката между различните теми в предаването, Искрата взема интервюта от музиканти, певци, художници и други хора на изкуството.

Още от тази неделя TrendY е с висок старт, защото студиото е на 50 метра височина, а около него се издигат пътнически самолети. Екипът ползва за свое студио кулата за управление на полети на софийското летище. “В кулата на РВД най-лесно се усеща пулсът на живота. Това е мястото, от което много българи напускат родината завинаги, а други неочаквано се завръщат след огромни успехи зад граница. Летището е и място, от което влиза всичко ново и модерно”, казва Слави Ангелов и добавя, че във всеки епизод локациите ще се сменят според новините, които диктува животът.

В първото предаване репортерите на TrendY влизат в инвитро клиника и за пръв път в ефир показват хората, които изрисуваха Паметника на Съветската армия и с това

докараха екип на

Си Ен Ен в София

Репортерът Митьо Маринов се опитва да намери отговор на въпроса “Защо все повече жени зачеват непорочно, без да са правили секс през живота си?”. Зрителите ще видят също кои са най-предпочитаните донори на семенна течност в България и какво е бъдещето на инвитро процедурите у нас. Мария Милкова представя историята на Ася Йорданова, която от години води битка с правосъдието, за да може да зачене от покойния си съпруг.

Ваня Сухарова успя да намери групата младежи, които на 16 юни 2011 г. изрисуваха Паметника на Съветската армия с героите на нашето време - Батман и Супермен. Сега те носят името Destructive Creation и реставрират пейки и градинки в столицата.

В първото издание на TrendY Искрата се среща с татуиста Димитър Димов, който разказва за тенденциите в света на татуировките. Показва как се прикриват стари татуси и какво представляват акварелните татуировки.

Всяко предаване включва

анкети със

случайни минувачи,

в които ще се показва сблъсъкът на мнения между младите и старите. В първата анкета хората отговарят на въпроса: “Одобрявате ли зачеването от непознат мъж донор?”

Предаването винаги ще завършва с дигиталните номади Асен и Лаура. Те са избягали от офиса и с лаптопа си работят от всяка точка по света. Рубриката им се казва “Приключения с Асен и Лаура” и в рамките на няколко минути ще запознават зрителите с екзотични дестинации, български пътешественици и начини да сменим работния офис с приятно място навън.

Режисурата и операторското майсторство са в ръцете на Николай Барулов, който е кадър на БНТ. Има опит и пред камера като дългогодишен телевизионен журналист и водещ на предавания. Преди няколко месеца той се завръща в България, след като завършва режисура в Лондон. Там е снимал документални филми за живота на българите в чужбина, както и много реклами за телевизии. “Предаването се снима и монтира динамично с модерни камери и техника с висока резолюция”, казва Барулов. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група "Акага" може да е неразделна в музиката, но ремонта всеки си го прави сам. Топпапараците на "България Днес" изловиха тромпетиста на бандата Иво Казасов да обикаля из магазините за домашни потреби и ремонтни дейности заедно с половинката си. Въпреки че бе на пазар за освежаване на дома си, тромпетистът се бе барнал в типичния си рокерски стил

Д-р Петър Берон крачи умислен, а вятърът развява мъдрата му брада, видя "България Днес". Изтъкнатият учен се бе отправил към Природонаучния музей, чийто директор дълги години бе, стиснал здраво неизменната си чанта, пълна с трудове. Берон толкова много се бе вглъбил, най-вероятно в живота на буболечките, които са обект на изследванията му,

С веро и мастика са заличавали следите си обирджиите, ошушкали около половин милион от варненски офиси! За ударите са изправени пред Темида сочените за изпечени люлински касоразбивачи Петър Стоянов-Президента, Бисер Иванов, Бранимир Стоянов-Брано и Александър Василев - Саше Кюстендилеца и ортакът им от морската столица Боян Тодоров-Буйката,