Ахмед Башев: Никога и по никакъв начин не съм говорил с ГЕРБ

https://www.24chasa.bg/novini/article/7074606 www.24chasa.bg
КАДЪР: БИ ТИ ВИ

Никога и по никакъв начин не съм говорил с ГЕРБ. Така бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев отговори на обвиненията на настоящия кмет Минка Капитанова, че преговаря с ГЕРБ в студиото на Би Ти Ви.

Той все пак направи уговорката, че ако интересите на хората налагат, ще разговаря и с ГЕРБ. „Аз съм свободен гражданин, политик, мога да разговарям с когото си искам, но до момента не съм разговарял под никаква форма с никого от ГЕРБ. Винаги с тях сме били опоненти”, посочи Башев.

Никога не сме преговаряли с Ахмед Башев, увери и председателят на местната структура на ГЕРБ Верхат Ислямов. „Ние сме били най-острият опонент срещу него. Още повече че сега Минка Капитанова и г-н Башев са от една и съща партия – ДПС”, каза Ислямов. Той допълни, че ГЕРБ са оттеглили доверието си от Капитанова, защото по думите му тя е променила вота на избирателите.

По повод опасния път от Рибново до Осеново, за който са похарчени 16 милиона лева и вече девета година функционира незаконно, Ахмед Башев изтъкна, че Капитанова не е вложила и един лев в него.

„Строи никому ненужен общински хотел за 800 000 лв. бюджетни пари в Огняново и е напът да започне преговори за неговото приватизиране. А няма 20 000 лв. да даде за този път, за да бъде поддържан”, отбеляза Башев.

„Сега, за да извади акт 16 за този път, ще бъдат необходими повече от 100 000 лв., за да го приведе във вида, в който го е получила. Иначе никаква държавна комисия не би приела този път”, смята бившият кмет на Гърмен.

Башев беше категоричен, че пътят не е некачествен. „Има гаранционни срокове, има акт 15, служителите, които са приели този път, и в момента работят в общината”, изброи той.