ВМЗ-Сопот с щанд и договори на военното изложение в Баку

https://www.24chasa.bg/novini/article/7075208 www.24chasa.bg
Военният министър Красимир Каракачанов и инж. Иван Гецов /вдясно в Баку.

Със собствен щанд на Третото международно изложение за отбранителна техника "ADEX 2018" в Баку се представя ВМЗ-Сопот. Интересът към изделията на оръжейницата е голям. "Водим срещи и разговори на най-високо ниво и създаваме нови бизнес контакти", съобщи изпълнителният директор на предприятието д-р инж. Иван Гецов. Изложението в азербайджанската столица е от 25 до 27 септември.

"Благодаря на Министерството на икономиката за подкрепата и оказаното съдействие за участието ни в "ADEX 2018". То дава възможност за развиване на търговския потенциал и перспективи пред дружеството", допълни Гецов. Той поясни, че срещите и разговорите се водят на най-високо ниво и като правило завършват с договори.

"Пазарът в региона е важен и перспективен за ВМЗ. Освен сключването на търговски сделки, има възможност за инженеринг и осъществяване трансфер на технологии - предпоставки за разширяване сферите на възможно сътрудничество. Нашите очаквания са за договори, които да се изпълняват през следващите години и да подсигурят достатъчна натовареност на нарастващите производствени възможности на отбранителния сектор", допълни инж. Гецов.

Председателят на съвета на директорите на ВМЗ Атанас Богданов благодари на военния министър Красимир Каракачанов и на българския посланик в Азербайджан Николай Янков за вниманието и за проведените обстойни разговори при откриване на изложението.

Вицепремиерът Каракачанов и зам.-министърът Анатолий Величков посетиха "ADEX 2018". В Баку 209 фирми от 32 държави представят широк спектър от иновативни високотехнологични решения за посрещане на новите предизвикателства в областта на сигурността.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.