ВМЗ-Сопот с щанд и договори на военното изложение в Баку

https://www.24chasa.bg/novini/article/7075208 www.24chasa.bg
Военният министър Красимир Каракачанов и инж. Иван Гецов /вдясно в Баку.

Със собствен щанд на Третото международно изложение за отбранителна техника "ADEX 2018" в Баку се представя ВМЗ-Сопот. Интересът към изделията на оръжейницата е голям. "Водим срещи и разговори на най-високо ниво и създаваме нови бизнес контакти", съобщи изпълнителният директор на предприятието д-р инж. Иван Гецов. Изложението в азербайджанската столица е от 25 до 27 септември.

"Благодаря на Министерството на икономиката за подкрепата и оказаното съдействие за участието ни в "ADEX 2018". То дава възможност за развиване на търговския потенциал и перспективи пред дружеството", допълни Гецов. Той поясни, че срещите и разговорите се водят на най-високо ниво и като правило завършват с договори.

"Пазарът в региона е важен и перспективен за ВМЗ. Освен сключването на търговски сделки, има възможност за инженеринг и осъществяване трансфер на технологии - предпоставки за разширяване сферите на възможно сътрудничество. Нашите очаквания са за договори, които да се изпълняват през следващите години и да подсигурят достатъчна натовареност на нарастващите производствени възможности на отбранителния сектор", допълни инж. Гецов.

Председателят на съвета на директорите на ВМЗ Атанас Богданов благодари на военния министър Красимир Каракачанов и на българския посланик в Азербайджан Николай Янков за вниманието и за проведените обстойни разговори при откриване на изложението.

Вицепремиерът Каракачанов и зам.-министърът Анатолий Величков посетиха "ADEX 2018". В Баку 209 фирми от 32 държави представят широк спектър от иновативни високотехнологични решения за посрещане на новите предизвикателства в областта на сигурността.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Приближен на сочения за наркобос Виктор Боцев-Джуката отърва панделата! Георги Златков призна, че е участвал в бандата на Джуката за разпространение на дрога, сключи споразумение с прокуратурата и се размина с 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок, научи "България Днес". Според прокуратурата Виктор Джуката е ръководил бандата между май и

Силвия Кацарова е съвестен сметкоплатец! Естрадната певицата стриктно следи плащането на задълженията си. Преди дни беше забелязана в офиса на мобилен оператор да се издължава за телефон, интернет и телевизия. Кацарова бе една от малкото клиентки, които си тръгнаха с усмивка, след като джобовете й олекнаха.

Божигол чуква 33 г. с баджанака, Лозанова също идва на празника на бившия, татуира си името на вратаря 33 години празнува днес новата звезда на "Левски" Валери Божинов. "България Днес" научи от отлично запознати източници, че нападателят няма да прави шумен купон. Божигол ще посрещне Христовата възраст у дома.