Марешки с още 5 млн. лв. задължения от горивата

https://www.24chasa.bg/novini/article/7081134 www.24chasa.bg

Глобиха го със 175 000 лева за дъмпинг, той не обжалва

Нови близо 5 млн. лв. задължения е натрупал Веселин Марешки заради бизнеса си с горива. Това показват документи в Търговския регистър.

От публикувания там финансов отчет за 2017 г. на фирмата му “ВМ петролеум” се вижда, че тя е натрупала задължения за 16,312 млн. лева. Година по-рано сумата е била 11,386 млн.

Компанията стопанисва бензиностанциите със същото име. Марешки има 13 такива обекта в страната.

Едва 77 000 лв. е печалбата за миналата година на “Трейднет Варна” - фирмата, която снабдява с горива бензиностанциите на политика бизнесмен. От публикувания в Търговския регистър отчет става ясно, че за 2017 г. компанията има приходи за 180,605 млн. лв. и разходи за 180,543 млн.

Марешки не е подал жалба срещу наложената глоба от КЗК за дъмпинг при продажбата на горива, съобщиха от регулатора. Изтекъл е и срокът, в който е можел да направи това, поради което санкцията вече била влязла в сила.

В началото на август комисията го глоби със 175 000 лв. за нарушението. Сумата е равна на 0,1% от оборота.

От доклада на КЗК стана ясно, че дъмпингови цени е имало в бензиностанциите му в Павликени, Сливен, Разград, Русе, Силистра, Ямбол, Габрово, Свищов, Айтос.

При други като тези в Бургас, София, Пловдив, Стара Загора и Добрич е имало периоди, в които цената на бензина и дизела не е била под себестойността. Броят на обектите, където горивото се продава под размера на разходите, преобладава, е заключението на комисията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са