Покрай 36 бежанци арестуваха бившия мъж на Емилия

https://www.24chasa.bg/novini/article/7083385 www.24chasa.bg
Една от колите, в които били натъпкани мигрантите. СНИМКА: МВР

Красимир Бойса заподозрян за кражба на трактор

Покрай гонка и арест на 36 бежанци на границата край Свиленград зад решетките попадна и екссъпругът на фолкпевицата Емилия - Красимир Димов-Бойса. Той е задържан за 72 ч заради краден трактор “Кубота” с редосеялка това лято, съобщиха източници от полицията.

Две групи иракчани са заловени след преследване в землището на свиленградското с. Мезек. С тях са арестувани и двама каналджии. Чужденците били натъпкани в 2 вана - мерцедес и форд. Сред тях имало жени и деца.

Зад волана на единия автомобил бил 33-годишен старозагорец, а на другия - 23-годишен от Гълъбово.

Докато вървяла операцията по залавянето на мигрантите, полицаите се натъкнали на информация и за кражбата на селскостопанската машина. Тракторът за 100 000 лв. бе задигнат от нива в Свиленградско в началото на юли т.г. Денем машината обработвала площите, нощем стояла заключена на нивата. Тя била на столична фирма с база в пограничното село Левка. Три дни след сигнала на собственика тракторът е открит в стопанска постройка в Тополовград. По неофициална информация Красимир Димов се води безработен, но се занимавал с внос на стари коли от Западна Европа. В началото на 90-те г. бащата на Бойса - Димо Димов, бе спряган за глава на групировката ВИС-2 в Свиленградско.

При друга операция на полицията през миналите дни са задържани още 18 нелегални мигранти в гора край магистрала “Тракия” в Пазарджишка област. Униформените прибрали 18 чужденци - 14 мъже и 4 деца, без документи за самоличност. По-късно станало ясно, че мигрантите са от Ирак и Сирия. Те били оставени от каналджия на магистралата, който ги излъгал, че границата е наблизо и могат да я преминат пеша.