Сидеров поиска да му дадат МВР след инцидента с жена му (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7090365 www.24chasa.bg
ВОЛЕН СИДЕРОВ

Бареков пък заговори

за коалиция с “Атака”

Вътрешният министър Младен Маринов да бъде отстранен, а управлението на МВР да бъде дадено на “Атака”. Това поиска лидерът на партията и шеф на парламентарната група на “Обединени патриоти” Волен Сидеров ден след като съпругата му Деница бе замесена в пътен инцидент със суданец в центъра на София.

Джипът на жената на лидера на “Атака” е бил засечен от друг автомобил, шофиран от суданеца Межди Дандур. След като двете коли ударили страничните си огледала, мъжът настигнал съпругата на Сидеров, започнал да я обижда и налетял на бой.

“МВР лъже по случая. Съпругата ми можеше да бъде убита, ако не беше излязла на “Симеоновско шосе” от тъмната уличка. Как да запазиш добрия тон, като суданец напада жена ми, а полицията не иска да се намесва”, каза Сидеров.

Той бил разочарован, че нито премиерът Бойко Борисов му се обадил, нито коалиционният му партньор и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. МВР било “прогнила система”, в която се “наливали милиарди, абсолютно безсмислено”. Същото се отнасяло и за ДАНС, от която нямало никаква полза. Сидеров имал готов човек, който да поеме МВР.

“Защо да се обаждам аз на Борисов? Той да не е султан? Той трябваше да ми се обади”, смята Сидеров.

От “Атака” разпространиха и видеоклип, в който Деница Сидерова разказва колко е била уплашена от инцидента.

“На излизане от завоя този ме изпреварва с мръсна газ, запушва ми колата отпред, не мога да мръдна наникъде, той продължава да ни запушва, изпаднахме в паника. Заключваме си вратите и прозорците, опитвахме да спрем хора от движението, да ни помогнат. Направихме обратен, успях, той отново ме затиска на пътя, спряхме на аварийки до бензиностанция, той спря също. Ние сме заключени вътре, аз се обадих първо на Волен, трепереща, обяснявайки как някой ни преследва”, разказва тя във видеото.

По партийната телевизия “Алфа” пък бе излъчен телефонен разговор между Сидеров и шефа на ДАНС Димитър Георгиев. Националистът иска обяснение как семейството му да се пази от суданеца, който бе пуснат на свобода, но след като Георгиев не успява да го успокои, Сидеров заявява, че “от утре започва да иска оставката му”.

“МВР ще предприеме допълнителни мерки. Ще го направи. Ще изпълним всичко, ще го наблюдаваме”, казва му шефът на ДАНС. Георгиев обяснява, че службите нямат информация Дандур да е свързан с ислямистки организации и че снимките, на които той е във военна униформа и с оръжие, са “със съвсем друг произход” (виж долу)

Евродепутатът Николай Бареков, който пръв съобщи за инцидента с Деница Сидерова и снима суданеца същата вечер с телефона си, обяви, че започва сериозно партньорство с “Атака”.

В петък Бареков и Сидеров ще са домакини на конференция в София под егидата на Европарламента и на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа.

“Ще представим специално проучване за консервативните и патриотичните нагласи в обществото. Ще обявим голяма новина. Гледам на Волен Сидеров като на сериозен партньор в бъдеще”, каза Бареков пред “24 часа”.

Според запознати е много вероятно двете партии да излязат и с обща листа за евроизборите догодина.

“Смятам, че в Европейския парламент след изборите трябва да има истински лидери, включително и на партии, а не подставени лица и втори и трети цигулки, както досега”, загатна Бареков за възможно бъдеще като евродепутат и на Сидеров. В момента той е единственият лидер на българска политическа партия в Европейския парламент.

Младен Маринов: Разбира се, че съм притеснен

Притеснение, че му се иска оставката, и то от лидера на “Атака” Волен Сидеров, изрази в неделя следобед вътрешният министър Младен Маринов.

Оставката ми е в джоба, бе първият му коментар, който направи след националното съвещание на МВР.

Той посочи, че ще има проверка дали действията на полицията при инцидента между Деница Сидерова и суданеца са били правилни и навременни.

“Разбира се, че съм притеснен, когато лидер на партия от коалиционния съвет иска оставката ми”, каза Маринов и посочи, че ще я даде, когато му бъде поискана от цялото управление.

Съдът оправда суданеца, не му превели документите

Дандур бил статист в “Непобедимите 3”

ДИМИТЪР МАРТИНОВ

Суданецът Межди Дандур е бил оправдан заради непреведени документи, научи “24 часа” от източник в Софийския районен съд. Това процесуално нарушение станало причина мъжът, който бе даден на съд по Указа за борба с дребното хулиганство след катастрофа на пътя със съпругата на Волен Сидеров - Деница, да бъде обявен за невинен от съдия Николай Василев.

Присъдата щяла да е същата, дори да е имало превод на документите, твърдят обаче юристи. Причината - не е имало свидетели на свадата между него и Деница Сидерова и ситуацията била дума срещу дума. Мъжът, който поназнайвал български, посочил, че Деница крещяла: “В България ще ми говориш на български език”. Имало разменени по-остри реплики между двамата, но не и нападение.

Делото е гледано още в събота вечерта.

Заради снимки с автомати пък бе съобщено, че Дандур е бил в армията. Всъщност кадрите са от снимания у нас филм “Непобедимите 3”, в който мъжът е бил статист.