Обмислят ДДС и за стоки на склад

https://www.24chasa.bg/novini/article/7090380 www.24chasa.bg
Фирми, които заради своята дейност построяват пречиствателни станции, тунели, тротоари и други инфраструктурни обекти, които се намират на държавни или общински терени, да могат да приспадат ДДС за тях.

Компании, строящи

инфраструктурни обекти,

ще си приспадат данъка

Въвеждането на т.нар. бързи решения за ДДС разглежда работна група във финансовото министерство. До края на годината трябва да се въведат режими за облагане при складирането на стоки до поискване, идентификационни номера на сделките и мерки за проследяване на трансгранични доставки.

Промените се налагат заради гласуваните от Европарламента през миналата седмица няколко регламента, свързани с ДДС.

Работната група обмисля и прилагане на механизма за обратно начисляване на ДДС за повече стоки. Причината е, че пилотното му въвеждане за зърното, а впоследствие и за други стоки показа положителни резултати, довели до ограничаване на измамите.

Според гласуваните в ЕС промени обаче обратното начисляване може да е само при вътрешни доставки, и то ако надхвърлят 17 500 евро за сделка. Има и краен срок за това - до 30 юни 2022 г.

Фирми, които заради своята дейност построяват пречиствателни станции, тунели, тротоари и други инфраструктурни обекти, които се намират на държавни или общински терени, да могат да приспадат ДДС за тях. Тази мярка също трябва да бъде записана в правилника за прилагане на закона.

В момента НАП отказва данъчен кредит, защото т.нар. трета страна безвъзмездно също се ползва от резултата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни