Шефка в русенска телевизия бита, изнасилена и задушена на кей (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7090417 www.24chasa.bg
Жертвата Виктория Маринова е била водеща на тв предаването “Подиум”.

Преди да бъде нападната, красивата бивша тв водеща тренирала за маратон. Част от вещите ѝ са изчезнали

Административната директорка на русенската телевизия ТВН Виктория Маринова стана жертва на брутално убийство.

Красивата 30-годишна жена е починала от удари по главата и задушаване. Тялото ѝ е намерено в храсти в труднодостъпен район след зимовника на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав (АППД) на кея под фирма “Хлебна мая”. На него се натъкнал случаен минувач в 14,18 ч в събота и веднага се обадил на тел. 112.

Криминалисти и съдебен лекар тръгнали веднага към мястото.

От ударите по

главата жената

била

обезобразена

до такава степен, че била разпозната едва късно вечерта. Преди зверския побой Виктория е била изнасилена.

През 20-годишната си кариера досега не съм виждал такова зверско убийство в града, каза криминалист.

В Русе тръгна мълва, че в устата на жертвата е имало парцал, но това не бе потвърдено от разследващите. Още в неделя мястото на престъплението е било посетено и от окръжния прокурор Георги Георгиев.

В събота преди обед Маринова пила кафе в бар в зала “Филхармония” в Парка на младежта в компанията на бизнесмени от клуб “BNI Приста”. Била с анцуг, защото после е смятала да тренира за неделния маратон “Сребърна рън” в чест на 70-годишнината от обявяването на парк “Сребърна” за защитена зона и присъединяването му към мрежата от биосферни паркове на ЮНЕСКО.

След 11,30 ч тв директорката оставила колата си до кафенето и започнала да тича по кея. Три часа по-късно обезобразеното ѝ тяло е открито в района на лимана на 492-ия км по Дунав.

“На мястото намерихме петна от кръв, безжични слушалки за мобилен телефон и черен ластик за коса. Наблизо открихме розова маратонка, а на около 5-6 м от нея в храсти бе намерен трупът. Веднага започнахме да издирваме извършителя на убийството”, каза комисар Илиян Енчев, зам.-шеф на ОД на МВР в Русе. 

“Вече близо 24 часа работим по този случай. Извършени са огледи на мястото на произшествието и в дома на пострадалата. Открили сме автомобила ѝ и сме назначили различни експертизи, включително и на джиесемите, ползвани от жертвата”, обясни окръжният прокурор Георги Георгиев. Вървят разпити на свидетели, на хора от приятелския кръг на Маринова и семейството ѝ.

Разследващите работят по различни версии, свързани както с професионалния, така и с личния живот на жертвата.

Установен е

маршрутът

на жената

от сутринта в събота до часа, в който е получена информацията за нейната смърт. От вещите ѝ липсват мобилният ѝ телефон, ключовете за колата, очилата и част от дрехите ѝ.

Още не може да се каже дали убиецът е един, или има съучастник.

Първите следствени действия са извършени от русенски криминалисти и служители от ГД “Национална полиция”. В института по криминалистика в София вече

изследват

намерените на

място вещи,

уточни прокурор Георгиев. Предстои да се изясни дали Маринова е била заплашвана, или е станала случайна жертва, както и дали е имала проблеми в личния си живот. Не се изключва на по-късен етап версията, че убийството е свързано с професионалната кариера на пострадалата, да отпадне, каза началникът на Криминална полиция в Русе главен инспектор Николай Кожухаров. Освен административен директор на ТВН, Виктория Маринова бе водеща на бившето тв предаване в Русе “Подиум”, което сега е преименувано на “Детектор” и в него се разкриват различни далавери в Русе.

Красивата жена е майка на момиченце, което учи в първи клас. От няколко месеца Виктория е разведена. “Дано душата ти намери покой. Толкова млада...Почивай в мир”, написаха нейни близки във фейсбук.

Премиерът Бойко Борисов: Въпрос на време е убийството да бъде разкрито, има ДНК

Убеден съм, че е въпрос на време убийството да бъде разрешено. Най-добрите криминалисти са изпратени в Русе, нека не ги притискаме, каза вчера премиерът Бойко Борисов по време на национално съвещание на МВР. Той уточни, че полицията разполата с “голямо количество ДНК” и е убеден, че криминалистите ще стигнат до извършителя. Пробите от ДНК били дадени за изследване още сутринта в неделя.

“Искам националният институт по криминалистика да е това, което гледате по филмите. Колкото трябва, ще се заделят пари. Най-съвременното, което има, трябва да се купи”, каза премиерът. Той подкрепи идеята на Сотир Цацаров за промени в института. 

Главният прокурор също изрази сигурността си, че убийството ще бъде разкрито.

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че освен с ДНК разследващите разполагат и с отпечатъци.

Проверяваме криминално проявени с подобни предишни прояви. Гледаме записи от камери, търсим свидетели и сме назначили проверка в близкото заведение за психично болни”, каза Маринов. Според него няма данни убийството да е свързано с работата на журналистката.

Бившият мъж е в управата на телевизията

Дружество “Май Фай” с акционери Анна Колева и Дамян Найденов е собственик на телевизия ТВН, показва справка в Търговския регистър.

В управата са Виктория Маринова, Анна Колева и Свилен Максимов, който е и представител на дружеството. Източници на “24 часа” твърдят, че Маринова е бивша съпруга на Свилен Максимов. 

За миналата година дружеството има загуба от 11 000 лева, покават документи в Търговския регистър. Има и кабеларка, която се казва “ТВН дистрибуция България”, създадена е през 2016 г. Тя е еднолична собственост на Свилен Максимов.

Пред колеги и познати Виктория Маринова не е споделяла да е заплашвана от някого.

На официалната пресконференция на прокуратурата в неделя адвокатът на семейството и на ТВН забрани на журналистите да питат колегите си от телевизията за престъплението.