"Билд": Убийството на български журналист, разследващ злоупотреби, шокира света

https://www.24chasa.bg/novini/article/7091130 www.24chasa.bg
Източник: Bild.de

Ново брутално убийство на европейски журналист, разследващ корупционни злоупотреби, шокира света. В българо-румънския граничен град Русе разследващият телевизионен журналист Виктория Маринова стана жертва на насилие. Това коментира германското издание "Билд" за жестокото убийство, извършено в събота преди обед. Изданието посочва, че то се е случило в нощта срещу неделя.

Според местните власти Маринова е била убита и изнасилена. 30-годишната журналистка е работила с разследващата платформа на "Бивол" за злоупотребите с европейски субсидии в България, коментира "Билд".

Според българското разследване обаче до момента няма доказателства, че убийството е свързано с журналистическите разследвания.

Колегите на Маринова и чуждестранните експерти обаче не са отхвърлили тази версия.

"Билд" посочва, че Атанас Чобанов от "Бивол" е коментирал, че все още не е ясно дали убийството на Маринова е свързано с нейната работа. Той е отбелязал още, че телевизия TVN, за която Виктория е работила, била една от малкото в страната, които показали направените разследвания.

Както Би Би Си по-рано, така и "Билд", публикува изказването в туитър на Арлем Дезир - застъпник на Свободата на медиите към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа: 

"Тъкмо проследих разследванията по случая с убийството на разследващата журналистка Виктория Маринова в България. Не бива да остават безнаказани убийствата на журналисти. Трябва бързо да се установи дали убийството е свързано с работата й." 

От "Репортери без граници" отбелязаха, че Маринова е третият висококвалифициран журналист, убит в Европейския съюз през изминалата година, и четвъртият от началото на 2017 г. Шведската репортерка Ким Уол бе убита от датския изобретател Питър Мадсен през август 2017-а. Тя отплава за морска разходка със самоделната подводница на изобретателя. Целта й била да напише репортаж за него и идеите му.

През октомври 2017 г. малтийската журналистка Дафне Галиция бе взривена от бомба в колата си, близо до дома й. През февруари тази година журналистът Ян Кучик неговата годеница Мартина Куснирова бяха застреляни.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане