Бившият мъж на Виктория: Мисля, че в един момент бях заподозрян (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7094272 www.24chasa.bg
Свилен Максимов КАДЪР: NOVA

Бившият съпруг на убитата журналистка Виктория Маринова и собственик на телевизията, в която е работила тя, говори пред камера за първи път след убийството.

"Да, бях разпитван. Дори в даден момент съм сигурен, че бях част от заподозрените", заяви Свилен Максимов пред NOVA. 

По негови думи случаят е нелепа случайност. Той заяви, че не е очаквал такъв международен отзвук на случилото се и благодари на всички, които оказаха подкрепа.

Надявам се това да е нелепа среща между жертва и убиец, а не поръчково убийство. Това каза пред Би Ти Ви бившият й съпруг. Той допълни, че полицията е работила изключително усилено по случая:

"Аз разбирам кога някой имитира, че работи много и кога наистина работи много. Полицаите наистина си вършеха работата по случая", каза Свилен Максимов.

Бих искал да има такъв силен отзвук за всеки човек в беда", добави още Максимов.

За последен път бившият съпруг на убитата е разговарял с нея сутринта преди смъртта й. След това е получил обаждане от майката на Виктория, че тя не е отишла да вземе детето им, което е породило притеснения.

"По темата се казаха много неща. Постарах се да игнорирам повечето версии. С колегите ми огледахме къде има камери. Опитахме се да съберем каквото можем и го предоставихме на полицията", категоричен беше собственикът на русенската телевизия.

Той и колегите му също са помагали със събирането и разглеждането на записи от камери.

"На един от записите се виждаше как едно момче бяга, но не просто на джогинг, а сякаш бяга от нещо. Естествено веднага предадохме тези кадри на полицията", съобщи Максимов.

Той каза, че се притеснява за сигурността на общото им дете с Виктория.