Министерство на търговията: Ответните мерки на Китай в спора със САЩ защитават законните му права и интереси

https://www.24chasa.bg/novini/article/7097862 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Ответните действия на Китай в търговския спор със САЩ са рационални, отговорни и целят защита както на неговите национални интереси, така и на многостранната търговска система. Те не са намеса във вътрешните работи на САЩ, каквито твърдения се чуват от Вашингтон, заяви вчера говорителят на Търговското министерство Гао Фън, предаде bulgarian.cri.cn.

САЩ предизвикаха и с последвалите си действия непрекъснато влошават търговските спорове с Китай. Първоначалното намерение на Пекин търговските отношения със САЩ да бъдат защитени не се е променило, както и решимостта да брани своите закони права и интереси. Китай приветства американския бизнес в страната и разбира, че като двете най-големи икономически общности в света, е нормално да съществуват съперничество и търкания със САЩ, но се надява да разреши споровете чрез диалог и консултации въз основа на равноправието, искреността и взаимното зачитане, каза още Гао Фън.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Изпълнителният директор на "Левски" Красимир Иванов бе категоричен, че клубът няма да последва съдбата на ЦСКА. "Финансовото състояние не е новина - каза Иванов. - Няма драматична промяна. Видях, че в пространството циркулира някаква новина за НАП, но за мен това не е изненада. Знам какво имаме да плащаме.

Процесът срещу Илия Стоилов, брат на депутата от БСП Георги Стоилов, започна без главното действащо лице, научи "България Днес"! Случаят се раздуха в началото на септември, когато стана ясно, че разследваният като тартор на банда за рекет и побои роднина на народния представител е заминал в чужбина.

На съд по обвинение в умишлена безстопанственост отиват двама от квесторите на фалиралата КТБ - Елена Костадинчев и Станислав Лютов. Според прокуратурата в резултат на умишлените им действия са нанесени щети за 1 070 383,83 лева на Фонда за гарантиране на влоговете. След затварянето на всяка една българска банка фондът е длъжен да изплати