Година и половина условно за учителката, родила в парк и удушила бебето си в Горна Оряховица

https://www.24chasa.bg/novini/article/7098377 www.24chasa.bg
Венелина Петкова със съпруга си Христо

1 година и 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок получи след споразумение 34-годишната Венелина Петкова, обвинена в умъртвяване на новородено от майка си по време на раждане или веднага след него. Районният съд е възложил на началника на полицейското управление в Горна Оряховица и полагането на възпитателни грижи спрямо осъдената през изпитателния срок.

Ужасяващият случай е от 12 октомври м.г. Тогава учителката в с.Виноград се прибирала от работа, когато раждането започнало. Жената родила сама момченце в градски парк. То било четвърто дете на семейството, майката не го искала и крила бременността си. Тя скъсала пъпната връв с ръце и не я завързала, пише в обвинителния акт. После стиснала врата на бебето и го умъртвила. Телцето сложила в налонов плик и го натъпкала в дамската си чанта. Нейна позната, която минавала през парка, видяла локва кръв под пейката и предложила помощ на учителката. Петкова отказала, но жената извикала спешен екип на тел.112.

В АГ отделението в града било установено, че е имало раждане, но жената отричала. Трупът на бебето бе намерен в чанта, в багажника на семейната. Венелина предала "багажа" на мъжа си, когато била приета в болницата. По време на разследването е била назначена комплексна съдебна психиатрично- психологична експертиза, която установила, че учителката е разбирала и е могла да ръковди постъпките си. Направена е и ДНК експертиза. Емоционална криза - това е причината за жестокото убийство, според прокуратурата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Изпълнителният директор на "Левски" Красимир Иванов бе категоричен, че клубът няма да последва съдбата на ЦСКА. "Финансовото състояние не е новина - каза Иванов. - Няма драматична промяна. Видях, че в пространството циркулира някаква новина за НАП, но за мен това не е изненада. Знам какво имаме да плащаме.

Процесът срещу Илия Стоилов, брат на депутата от БСП Георги Стоилов, започна без главното действащо лице, научи "България Днес"! Случаят се раздуха в началото на септември, когато стана ясно, че разследваният като тартор на банда за рекет и побои роднина на народния представител е заминал в чужбина.

На съд по обвинение в умишлена безстопанственост отиват двама от квесторите на фалиралата КТБ - Елена Костадинчев и Станислав Лютов. Според прокуратурата в резултат на умишлените им действия са нанесени щети за 1 070 383,83 лева на Фонда за гарантиране на влоговете. След затварянето на всяка една българска банка фондът е длъжен да изплати