Ген. Константин Попов сподели с румънци опита на България като страна-председател

https://www.24chasa.bg/novini/article/7098627 www.24chasa.bg
Константин Попов СНИМКА: Архив

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов разговаря с председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на Камарата на депутатите на румънския парламент Дорел-Георге Къпрар и с председателя на Комисията по външни работи на Сената на Румъния Кристиян-Сорин Димитреску, се посочва в прессъобщение на парламента.

Парламентарна делегация, водена от ген. Константин Попов, участва в Парламентарната конференция за общата външна политика и политика на сигурност (ОВППС) и Общата политика за сигурност и отбрана (ОПСО) във Виена, Австрия. В състава на делегацията са народните представители Полина Христова и Георги Михайлов.

Сред темите на срещата с председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на Камарата на депутатите на румънския парламент Дорел-Георге Къпрар беше предстоящата визита на румънския парламентарист в България по покана на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание Цветан Цветанов.

Българският опит във връзка с организирането и провеждането на парламентарното измерение на председателството на Съвета на Европейския съюз беше темата на разговора на председателя на Комисията по отбрана ген. Константин Попов с председателя на Комисията по външни работи на Сената на Румъния Кристиян-Сорин Димитреску. За Румъния е важно през 2019 г., когато е нейното председателство, да бъде запазен фокусът върху европейската интеграция на страните от Западните Балкани, подчерта Кристиян-Сорин Димитреску.

Европейската перспектива пред страните от Западните Балкани и възможностите на ЕС да помогне за подобряване на политическото и хуманитарното положение в Сирия бяха темите на сутрешната сесия на Парламентарната конференция за Общата външна политика и политика на сигурност и Общата политика за сигурност и отбрана във Виена, Австрия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Освободеният изпълнителен директор на БДЖ Владимир Владимиров плюе на улицата, видяха папараците на "България Днес". Бившият шеф явно трудно приема новината за съкращението си заради сериозни пропуски в провеждането на обществени поръчки за поддръжка на влаковете и реши да демонстрира и сериозни пропуски във възпитанието си.

Предаде се Евлоги Станоев - Голямата Бирма. Той бе обявен за издирване в средата на септември по обвинения, че е част от банда за производство на нелегални цигари, в която попадат синовете му Антон и Георги. Евлоги Станоев сам се е явил днес в специализираната прокуратура на ул. "Черковна" 90. Той е бил заедно с адвоката си Ина Лулчева.

Капитанът на "Левски" Иван Горанов подкрепи благотворителния турнир Scapto Cup в Благоевград. Той застана зад каузата чрез специално видео. Надпреварата е от 21 до 23 декември в зала "Скаптопара". Събраните от турнира средства ще бъдат дарени на родилното отделение на болницата в Благоевград. Каузата обедини водещи футболисти от "Лудогорец",