Издъхна пастирът, пребит с тесла във ферма в село Хотница

https://www.24chasa.bg/novini/article/7101158 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

На 14 октомври във великотърновската болница, без да дойде в съзнание, е починал 70-годишен мъж от с. Богатово. Той е пострадал, след нанесен му побой във ферма в с. Хотница. По случая в РУ – В. Търново има образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията.

За зверството, извършено в нощта срещу 5 октомври, бв ареста е 52-годишен рецидивист, с 40 криминални регистрации и 16 присъди.

Нападателят Васил Ангелов  от Габрово  бил нает същия ден в животновъдната ферма и заедно с по-възрастния делели общо жилищно помещение. Собственикът на стопанството не подозирал, че новият работник е лежал в затвора за кражби, измами и два пъти за бягство от казармата. Последното си ефективно наказание изтърпял през 2016 г.

Вечерта между двамата работници избухнал скандал, защото пастирът направил забележка на новия, който бил пиян, вдигал шум и крещял. Афектиран, той се нахвърлил върху него и натрошил черепа му с тъпата част на тесла. Живко от с.Богатово бил намерен в безпомощно състояние във фургона сутринта на 5 октомври. Той бе в реанимацията на великотърновската болница, правена му бе спешна операция от неврохирурга д-р Николай Мойнов.

Васил бил задържан в хотел в Габрово. След като проснал колегата си, повикал такси и изчезнал. Направил е самопризнания, повдигнато му е обвинение за нанасяне на средна телесна повреда при условия на опасен рецидив и бе оставен за постоянно в килия. След нанасяне на побоя, той взел около 500 лв. от пребития мъж.