Съдът обяви за окончателно решаване делото за убийството на ресторантьора Тонкев

https://www.24chasa.bg/novini/article/7101445 www.24chasa.bg
Лазар Влайков в съдебната зала

Окръжният съд в Пазарджик обяви за окончателно решаване делото срещу бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Влайков е обвинен, че не е взел необходимите мерки за сигурност спрямо личното си оръжие – пистолет „ Глок“ , не е изпълнил забраната за носенето му на открито, както и забраната за стрелба на публично място, вследствие на което от друго лице беше застрелян ресторантьора Наско Тонкев.

Трагедията се разигра на 31 август, м.г., в ресторант, собственост на убития, в пазарджишкото село Виноградец по време на тържество за рожденния ден на 6-годишно момченце. Именно детето докопва пистолета по време на купона и възпроизвежда фатален изтрел, който убива 47-годишния Наско Тонкев. На 30 май, т.г., първоистанционният Районен съд в Пазарджик осъди Влайков на 3г. и 4 месеца лишаване от свобода, като делото беше разгледано в условията на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимия призна фактите и обстоятелствата от обвинителния акт.

По време на делото днес прокурорът Паун Савов поиска завишаване на наказанието на подсъдимия на 6г. лишаване от свобода. Адвокатът на обвиняемия Елвира Панкова пледира за връщане на делото за ново разглеждане в Районен съд, заради допуснати процесуални нарушения, или оправдаване на Влайков. Като алтернатива тя посочи намаляване на присъдата. В правото си на последна дума подсъдимия поиска по-лека присъда. Той, както и близките на убития Тонкев– съпруга и дъщеря, отказаха да разговарят с журналисти. Окръжният съд ще се произнесе с присъдата си срещу Лазар Влайков в законовия 30-дневен срок. Тя ще е окончателна и няма да подлежи на обжалване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.