Десислава Радева подари на Елизабет брошка с мотиви от шевица, президентът - икона

https://www.24chasa.bg/novini/article/7108108 www.24chasa.bg
Брошката е изработена от сребро и камъни "Сваровски" от дизайнерката Ина Асса.

Красива брошка с мотиви от българска шевица е подарила на кралица Елизабет II първата дама Десислава Радева, научи “24 часа”. Бижуто е изработено специално за британската кралица от дизайнерката Ина Асса от сребро и камъни “Сваровски”.

Президентът Румен Радев пък дарил ценна икона от Зографската школа от XVII век.

За аудиенцията си при кралица Елизабет II Десислава Радева бе облечена в стилна синя рокля на дизайнерката Невена Николова, която от години работи в Лондон и е шила тоалети дори за членове на кралската фамилия.

Десислава Радева се присъденила към втората част на аудинецията, след разговор на четири очи между кралицата и президента Румен Радев.
Десислава Радева се присъденила към втората част на аудинецията, след разговор на четири очи между кралицата и президента Румен Радев.

С тоалет на Невена първата дама застана редом до Мелания Тръмп и Брижит Макрон на срещата на върха на НАТО миналата година в Брюксел. Пак при нея си уши и розовата рокля с кристали Сваровски за новогодишния концерт на Виенската филхармония на 1 януари тази година по покана на президента на Австрия.

По-рано през деня Радева се срещна с преподаватели от българските училища във Великобритания и им занесе учебници и помагала.