ВМРО утре ще има позиция за исканата оставка на Валери Симеонов

https://www.24chasa.bg/novini/article/7113733 www.24chasa.bg
Доц.Милен Михов СНИМКА: Дима Максимова, архив

ВМРО ще представи позицията си за исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов на коалиционен съвет, насрочен за вторник следобед. Това коментира пред журналисти във Велико Търново народният представител от ВМРО Милен Михов за исканата от различни организации оставка на вицепремиера Валери Симеонов, предаде БТА.

Той подчерта, че разговорът между коалиционните партньори през медиите вреди на единството на коалицията. "Ние имаме какво да кажем, искаме да чуем много неща, но това ще стане там, където се решават нещата между легитимните ръководства на трите партии", отбеляза Михов и допълни, че това е причината да не изрази пред медиите и личното си мнение по въпроса.

Решението и становището на ВМРО ще бъдат търпеливо подготвени и категорично заявени, каза той. На журналистически въпрос за възможните варианти за развитие на ситуацията, той отговори, че в тази динамична среда вариантите излизат от политиката и здравия разум. "Свидетели сме на неочаквани решения и позиции, които не могат да бъдат прогнозирани", каза народният представител.

Той изрази надежда стабилността в страната да бъде запазена, защото има важни за решаване въпроси, свързани със здравеопазването, образованието, сектора на сигурноста, доходите, залегнали в управленската програма на кабинета, подкрепена от ВМРО.

Всяка промяна в кабинета заплашва стабилността, каза още Михов. Той смята, че е нужно единство на патриотичните сили за предстоящите избори за Европейски парламент със силна листа.