Как да се предпазим от кражби?

https://www.24chasa.bg/novini/article/7117262 www.24chasa.bg

С настъпилото застудяване рискът от това да станем жертва на джебчии се повишава. За това алармират от СДВР. Сред най-горещите точки в София са районите около болничните заведения, както и местата, на които се засичат няколко линии от градския транспорт, предаде БНТ. 

Още не е дошъл сезонът на джебчиите, но с предстоящото застудяване, се очаква тъй като хората вече си обличат връхни дрехи в транспорта, оставят си портмонета, скъпи вещи, телефони в джобовете, които стават обект на посегателства, каза началникът на сектор "Улични престъпления".

"Единственото, което подсказва за техните престъпни намерения е, че те търсят контакт с жертвата, това е задължително условие, да са близо до връхната дреха, до чантата, до раницата и търсят такъв контакт, за да могат да извършват посегателството и в повечето случаи не действат сами и имат строго определени функции. Едните следят за вниманието на околните, другият за това на жертвата, третият извършва самото деяния", каза Красимир Любомиров, началник на сектор "Улични престъпления".

Критични точки са големите транспортни артерии, които обслужват крайните квартали на столицата, както и карето около ВМА и Александровска, където и заради големите инфраструктурни проекти се струпват много хора.

Това са хора, които целенасочено се занимават с този вид дейности и използват най-различни методи, всичките са базирани на невниманието на бъдещата жертва. Използват и и технически средства за блокиране на заключването на автомобилите. Вече имаме няколко случая на техническо средство, което записва сигнала на алармата. Механизмът е следният. Паркирате, заключвате, не обръщате внимание дали автомобилът ви е заключен, вие си мислите, че е, но сигналът от това техническо средство е препокрил този от вашето дистанционно и така на практика автомобилът остава отключен.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Приближен на сочения за наркобос Виктор Боцев-Джуката отърва панделата! Георги Златков призна, че е участвал в бандата на Джуката за разпространение на дрога, сключи споразумение с прокуратурата и се размина с 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок, научи "България Днес". Според прокуратурата Виктор Джуката е ръководил бандата между май и

Силвия Кацарова е съвестен сметкоплатец! Естрадната певицата стриктно следи плащането на задълженията си. Преди дни беше забелязана в офиса на мобилен оператор да се издължава за телефон, интернет и телевизия. Кацарова бе една от малкото клиентки, които си тръгнаха с усмивка, след като джобовете й олекнаха.

Божигол чуква 33 г. с баджанака, Лозанова също идва на празника на бившия, татуира си името на вратаря 33 години празнува днес новата звезда на "Левски" Валери Божинов. "България Днес" научи от отлично запознати източници, че нападателят няма да прави шумен купон. Божигол ще посрещне Христовата възраст у дома.