Как да се предпазим от кражби?

https://www.24chasa.bg/novini/article/7117262 www.24chasa.bg

С настъпилото застудяване рискът от това да станем жертва на джебчии се повишава. За това алармират от СДВР. Сред най-горещите точки в София са районите около болничните заведения, както и местата, на които се засичат няколко линии от градския транспорт, предаде БНТ. 

Още не е дошъл сезонът на джебчиите, но с предстоящото застудяване, се очаква тъй като хората вече си обличат връхни дрехи в транспорта, оставят си портмонета, скъпи вещи, телефони в джобовете, които стават обект на посегателства, каза началникът на сектор "Улични престъпления".

"Единственото, което подсказва за техните престъпни намерения е, че те търсят контакт с жертвата, това е задължително условие, да са близо до връхната дреха, до чантата, до раницата и търсят такъв контакт, за да могат да извършват посегателството и в повечето случаи не действат сами и имат строго определени функции. Едните следят за вниманието на околните, другият за това на жертвата, третият извършва самото деяния", каза Красимир Любомиров, началник на сектор "Улични престъпления".

Критични точки са големите транспортни артерии, които обслужват крайните квартали на столицата, както и карето около ВМА и Александровска, където и заради големите инфраструктурни проекти се струпват много хора.

Това са хора, които целенасочено се занимават с този вид дейности и използват най-различни методи, всичките са базирани на невниманието на бъдещата жертва. Използват и и технически средства за блокиране на заключването на автомобилите. Вече имаме няколко случая на техническо средство, което записва сигнала на алармата. Механизмът е следният. Паркирате, заключвате, не обръщате внимание дали автомобилът ви е заключен, вие си мислите, че е, но сигналът от това техническо средство е препокрил този от вашето дистанционно и така на практика автомобилът остава отключен.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.