Станимира Димова: Fibank ни помогна да направим собствено телевизионно студио

https://www.24chasa.bg/novini/article/7118724 www.24chasa.bg
Станимира Димова

Това е единственият канал в Старозагорска област, който излъчва с Full HD резолюция

През юли 2018 г. телевизионният журналист от Стара Загора Станимира Димова се премества в четвъртото подред телевизионно студио, което сменя през 22-годишната си кариера. Тя обаче вярва, че това ще е последното ѝ студио, защото този път то не е под наем, а е закупено с ипотечен кредит от Fibank.

В края на 2012 г. Станимира Димова създава регионалната телевизия “ТВ Загора”. Пътят ѝ като журналист обаче не започва тогава. Още след като завършва журналистическия факултет в Софийския университет, през 1996 г. започва работа в първата регионална телевизия в града “Стара Загора”.

“Аз съм журналист до мозъка на костите си, цялото ми семейство е ангажирано в тази работа и затова оцеляваме”, споделя Димова. Но не подценява и помощта на Fibank - ипотечният кредит, който взема от банката за студиото, не е първата подкрепа, която получава от нея. Станимира Димова работи с Fibank повече от 20 години, теглила е няколко бизнес оборотни кредита, клиент е и в личен план.

“ТВ Загора” е регионална програма, нямаме кабел и не се изхранваме с такси - разказва Димова. Каналът ни е политематичен - излъчваме основно информация от нашия регион, имаме новини всеки ден, информационни и публицистични директни предавания в ефир, излъчваме много лайф събития от града и региона. Правим периодично предаване със здравна тематика - “Час здраве”, тъй като тази сфера в нашия регион е силно развита. Друга наша продукция е “Европа директно. Подготвяме и ново предаване с бизнес насоченост, което ще се нарича “Бизнес Загора.” “ТВ Загора” се излъчва в цялата Старозагорска област, 24 часа в денонощието.

Това е и единственият канал в областта, който излъчва с Full HD резолюция. Техниката е закупена преди 5 години. “Навремето всичко беше аналогово. Сега, при “ТВ Загора”, всичко е по-иновативно. Излъчването е професионално във формат 16:9”, казва собственичката, която работи и активно като политически журналист.

За екипа си, който се състои от 10 човека, Димова говори като за изключителни професионалисти - репортери, режисьори, монтажисти, водещи на предавания. Всички работят заедно от началото на регионалното телевизионерство в България. Но пробиват и млади хора. “Те са при нас вече 3-4 години, което означава, че телевизията им харесва и те се справят. Това не е просто работа, това е професия за цял живот - или го умееш, или не”, категорична е Станимира Димова.

В телевизията си тя приема и стажанти. При тях са се задържали практиканти от Софийския университет, а дори и от висше учебно заведение в Шотландия. “Едно от момичетата ни учеше там специалност в телевизионната сфера и се върна през лятото, за да работи при нас”, разказва Димова.

“ТВ Загора” е ориентирана към младите хора и по отношение на новите технологии, затова се старае да излъчва голяма част от програмата си и онлайн на сайта на телевизията. “Всички значими събития от региона ги имаме на сайта, в социалните мрежи също. Днес сутринта например снимахме директно две пресконференции, само едната има над 17 хил. гледания за първия час и малко”, споделя журналистката. И допълва, че телевизията запазва и по-възрастната си аудитория и е много гледана и в малки градове като Чирпан, Раднево, Казанлък, Гълъбово.

"С Fibank работя от 20 години и съм с прекрасно впечатление от банката. Доволна съм от фирмената политика - като бързина на обслужване, коректност, компетентност, внимание. Фронтофисът им е с прекрасни и нахъсани служители, които са компетентни. За всеки клиент извършват изключително професионал- на оценка и му предлагат подходящи варианти според това, от което има нужда. Смятам, че това отличава тази банка от всички останали. Доверието, което имам към банката, също е много важно, а те напълно го заслужават", споделя Димова. 

За нея успехът е да работиш това, което обичаш, и да го правиш по най-добрия начин. В този смисъл тя смята, че е успяла, защото колкото и нерви да й коства, през колкото и планини да е преминала, прави това, каквото обича.

"Ние, журналистите, сме много странни хора - много сетивни към обкръжаващата ни действителност, за да вършим тази професия. Имаме изключително чувство за справедливост и това ни кара да оставаме тук, с надежда за по-добро бъдеще и заради нашите деца." Така обяснява Димова решението си да остане в България.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едната от секси психоложките на националите Лилия Стефанова се уреди в телевизията на Слави Трифонов. Добилата скандална слава покрай нападките на Николета Лозанова терапевтка получи своя рубрика в шоуто на гологлавия водещ. Блондинката ще коментира злободневни теми. Тя получи предложението за работа, след като плени Слави с чара си

Пада от мотор, получава редица травми и фрактури Симеон ДЕМИРЕВ Тежък инцидент претърпява Луиза Григорова по време на снимките на филм "Диви и щастливи". Голяма част от сцените са екстремни и опасни. А актьорите се отървават на косъм от ужасни травми. Не и Луиза Григорова. В една от тях актрисата яхва мощен мотор,

Безводието изведе на протест жителите на Перник и околните села. От началото на седмицата районът е на воден режим заради пресушаването на близкия язовир "Студена". По план вода трябва да има 10 часа в денонощието, но граждани са бесни, че в центъра на Перник има за повече време, а в крайни квартали водата е с жълтеникав цвят