Нинова оплете два съвета, наруга Борисов за нещо, което не е направил

https://www.24chasa.bg/novini/article/7120196 www.24chasa.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обърка два съвета и наруга премиера Бойко Борисов, че е направил нещо, което той не е правил.

Днес правителството освободи вицепремиера Валери Симеонов като председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС, като председателството на Съвета пое друг вицепремиер - Томислав Дончев. Според Нинова обаче Дончев е заменил Симеонов в друг съвет- за интеграция на хората с увреждания, за който в момента тече скандал.(Законът за това все още не е гласуван окончателно - б.а.). И това несъществуващо действие на Борисов било свидетелство за безсилието му. 

Ето дословно публикуваното от Нинова в профила й във Фейсбук:

За цената на властта и безсилието на един премиер

Вчера социалната комисия в НС прие закона за хората с увреждания. В него пише, че председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания е ресорният вицепремиер. Тъй като в момента това е Валери Симеонов, това внесе допълнително напрежение към кризата. Днес премиерът, в опит да я потуши, сложи начело на съвета Томислав Дончев. Но законът си остава. Според него това място се заема от Валери Симеонов. И тук дойде шокиращото изказване, че ГЕРБ ще променят закона. Вместо да сменят човека, ще сменят закона. Това е дъното на парламентаризма, на институциите, на правовата държава. Това е цинизмът на властта и безсилието на един премиер, станал заложник на Валери Симеонов.

Пресцентърът на БСП побърза да разпространи поста с обърканите съвети.

Минути след публикацията на "24 часа" постът бе поправен така: "Днес премиерът, в опит да я потуши, сложи начело на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси Томислав Дончев. Но законът си остава. Според него това място се заема от Валери Симеонов."

Уви, пак са оплетени съветите. За председателството на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси няма закон, то се определя от МС. Законът, който още не е гласуван окончателно, е за хората с увреждания и се отнася до Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.