Соломон Паси: Патриотизмът е като лекарството - от дозата зависи отровата

https://www.24chasa.bg/novini/article/7122170 www.24chasa.bg
Георги Лозанов на дискусия по време на медийната среща

"Оня, който е останал без родина, знае нейната истинска цена", каза Иван Николов, български журналист от Босилеград, и така започна темата за различните лица на патриотизма. Според него патриотизмът се изразява в помощ и защита на сънародниците ни. А самата дискусия се превърна в една от най-интересните теми, разисквани на 14-ата световна среща на българските медии в Скопие, Македония. 

Според доц. Георги Лозанов патриотизмът може да послужи като маска на национализма. Така се създава една консервативна гледна точка, чиято главна функция е да критикува функциите на либералния Европейски съюз и да представи целите му като утопична идея. Лозанов допълни, че е една голяма фалшива новина твърдението, че малцинствата са виновни за случващото се в обшеството. Патриотизмът трябва да излъчва положителни емоции, а не омраза. 

Според Соломон Паси патриотизмът е като лекарството - от дозата зависи дали то ще бъде отровно, или не. Българската журналистка от Холандия Даниела Горчева смята, че патриотизмът се възпитава и не трябва да се позволява той да достига до крайности.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са