Велимира Петрова: “Нова” упражнява своята дейност честно и при спазване на най-добрите пазарни практики

https://www.24chasa.bg/novini/article/7122494 www.24chasa.bg
ВЕЛИМИРА ПЕТРОВА

Тарифите и условията за реклама се обновяват всяка година, за да отговарят на тенденциите в бранша, казва Велимира Петрова*, директор “Продажби” в “Нова Броудкастинг груп”:

Факсимиле от броя на “24 часа” от 22 октомври

На 22 октомври в. “24 часа” публикува статия, озаглавена “Нова тв и “Нетинфо” - ще се разделят ли двете медийни компании през 2019 г.”. В нея рекламни агенции твърдят, че при големи рекламни бюджети “Нова Броудкастинг груп” изисква да се планира първо реклама в “Нетинфо”, срещу което рекламодателят получава отстъпки в телевизията.

Публикуваме отговора на “Нова Броудкастинг груп” по темата.

- Задължавате ли големите рекламодатели да дават реклама и за дигиталната компания “Нетинфо”, като срещу това получават отстъпка в Нова тв и каналите около нея? Рекламни агенции обясняват, че условието не присъства в тарифите ви, публикувани на сайта, а се поставяло при поискване на оферта. Споменават се суми около 50 000 лв. за “Нетинфо”.

- Нито “Нова”, нито “Нетинфо” продават задължителна пакетна услуга. Всяко едно от дружествата прилага към клиентите си и договорите, които сключва, единствено отстъпките, предвидени в неговата тарифа. Дружествата работят гъвкаво и с прозрачни тарифи, а актуалните условия за реклама са достъпни на сайтовете. Клиентът може сам да избере как да инвестира бюджета си и какви отстъпки да ползва спрямо нуждите и стратегията си за реклама. Всяка агенция посредник, с която дружествата работят, води самостоятелни преговори със своите клиенти. В тази връзка не стои на дневен ред разделянето на рекламните политики на двете дружества, защото те винаги са работили поотделно.

- Има жалба от 4 онлайн медии в Комисията за защита на конкуренцията за комбинираните ви тарифи за телевизия и интернет и отстъпките. Как “Нова Броудкастинг груп” отговаря на жалбата?

- В отговора си до КЗК изцяло оспорихме твърдените нарушения. “Нова” упражнява своята дейност честно и при спазване на най-добрите пазарни практики. Налице е последователна практика на КЗК, според която “Нова” няма пазарни позиции, които да ѝ позволяват да диктува самостоятелно и независимо правилата на пазара на телевизионна реклама. Това е валидно с още по-голяма сила за пазара на интернет реклама, който е силно фрагментиран и доминиран от гиганти като “Гугъл” и “Фейсбук”. В тази връзка няма причини, поради които КЗК да приеме, че медийната група на “Нова” нарушава правилата на конкуренцията.

- Ще се промени ли рекламната ви политика през 2019 г.?

- Динамиката на рекламния пазар предполага всяка година тарифата и условията за реклама да се преразглеждат и обновяват, така че да отговарят на най-актуалните тенденции в бранша. Това е обичайна практика, която прилагаме всяка година и ще продължим и през следващата година.

*Професионалният опит на Велимира Петрова включва 3 години в телекомуникациите и 17 години в медиите.

 

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Споразумение! Тази дума огласяше вчера спецсъда по делото срещу сина на изчезналия Йоско Костинбродския – Иван, и още 17 души за бандата за наркоразпространение и подготовка на убийства на разследващи. По-голямата част от подсъдимите са навити да се признаят за виновни и да сключат сделка с прокуратурата за смешно ниски наказания,

Репликата "Има Господ" стана един от мотивите на съда да отстрани от поста му шефа на НОИ в Силистра Милен Пенчев! Думите са изречени от съпругата на Пенчев - Силвия, майка на поп звездата Тита. Религиозната констатация е отправена от Силвия към служителката Костадинка Андонова на работното й място в края на март и е чута от други чиновници.

Иван Бандаловски се прояви като прилежен гражданин, събирайки грижливо в найлоново пликче отпадъците си и изхвърляйки ги в контейнер, видя "България Днес". Облечен спортно и с повдигнат крачол, вероятно за да се вижда по-ясно една от татуировките на крака му, футболистът чинно отиде до кофата за смет.