Велимира Петрова: “Нова” упражнява своята дейност честно и при спазване на най-добрите пазарни практики

https://www.24chasa.bg/novini/article/7122494 www.24chasa.bg
ВЕЛИМИРА ПЕТРОВА

Тарифите и условията за реклама се обновяват всяка година, за да отговарят на тенденциите в бранша, казва Велимира Петрова*, директор “Продажби” в “Нова Броудкастинг груп”:

Факсимиле от броя на “24 часа” от 22 октомври

На 22 октомври в. “24 часа” публикува статия, озаглавена “Нова тв и “Нетинфо” - ще се разделят ли двете медийни компании през 2019 г.”. В нея рекламни агенции твърдят, че при големи рекламни бюджети “Нова Броудкастинг груп” изисква да се планира първо реклама в “Нетинфо”, срещу което рекламодателят получава отстъпки в телевизията.

Публикуваме отговора на “Нова Броудкастинг груп” по темата.

- Задължавате ли големите рекламодатели да дават реклама и за дигиталната компания “Нетинфо”, като срещу това получават отстъпка в Нова тв и каналите около нея? Рекламни агенции обясняват, че условието не присъства в тарифите ви, публикувани на сайта, а се поставяло при поискване на оферта. Споменават се суми около 50 000 лв. за “Нетинфо”.

- Нито “Нова”, нито “Нетинфо” продават задължителна пакетна услуга. Всяко едно от дружествата прилага към клиентите си и договорите, които сключва, единствено отстъпките, предвидени в неговата тарифа. Дружествата работят гъвкаво и с прозрачни тарифи, а актуалните условия за реклама са достъпни на сайтовете. Клиентът може сам да избере как да инвестира бюджета си и какви отстъпки да ползва спрямо нуждите и стратегията си за реклама. Всяка агенция посредник, с която дружествата работят, води самостоятелни преговори със своите клиенти. В тази връзка не стои на дневен ред разделянето на рекламните политики на двете дружества, защото те винаги са работили поотделно.

- Има жалба от 4 онлайн медии в Комисията за защита на конкуренцията за комбинираните ви тарифи за телевизия и интернет и отстъпките. Как “Нова Броудкастинг груп” отговаря на жалбата?

- В отговора си до КЗК изцяло оспорихме твърдените нарушения. “Нова” упражнява своята дейност честно и при спазване на най-добрите пазарни практики. Налице е последователна практика на КЗК, според която “Нова” няма пазарни позиции, които да ѝ позволяват да диктува самостоятелно и независимо правилата на пазара на телевизионна реклама. Това е валидно с още по-голяма сила за пазара на интернет реклама, който е силно фрагментиран и доминиран от гиганти като “Гугъл” и “Фейсбук”. В тази връзка няма причини, поради които КЗК да приеме, че медийната група на “Нова” нарушава правилата на конкуренцията.

- Ще се промени ли рекламната ви политика през 2019 г.?

- Динамиката на рекламния пазар предполага всяка година тарифата и условията за реклама да се преразглеждат и обновяват, така че да отговарят на най-актуалните тенденции в бранша. Това е обичайна практика, която прилагаме всяка година и ще продължим и през следващата година.

*Професионалният опит на Велимира Петрова включва 3 години в телекомуникациите и 17 години в медиите.

 

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са