След срещата на български медии в Скопие, подготвят световния конгрес в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/7123440 www.24chasa.bg
Максим Минчев закрива 14-та световна среща на българските медии СНИМКА: БТА

Генералният директор на БТА Максим Минчев закри 14-та световна среща на българските медии, която се проведе в Скопие от 24 до 28 октомври. Той обяви, че догодина в София и в Пловдив като европейска столица на културата, ще се проведе световният конгрес на информационните агенции. Той ще бъде между 12 и 16 юни. На него обикновено присъстват представители от над 150 информационни агенции от цял свят.

Последният панел на 14-та световната среща на българските медии бе отреден за заключителна дискусия. На нея журналисти от страната и чужбина изказаха своите впечатления от форума. За някои най-големият плюс е обмяната на опит, защото на срещата присъстваха представители от повече от 50 български медии от цял свят. Сред тях са Максим Божилов, който издава в. „Български хоризонти“ в Торонто, Петър Стаматов, основател на сайта EuroChicago, Ясен Дараков, който прави вестника BGVoice, Иван Карчев, издател на списанието „Виена, нашият град“, Йосиф Давидов от испанския вестник „Нова дума“, Мария Попова от украйнското издание „Обозрение плюс“ и т.н.

Всички изказаха мнение по едни от най-наболелите проблеми в българската журналистиката свързани с прoпагандата, ролята на медиите като посредник между обществото и властта, различните лица на патриотизма и др.

„Медиите, според мен, не са власт, те са сила. Една власт може да бъде свалена, но една сила си остава там“, каза в един от панелите Максим Божилов. В края на медийната среща заваляха предложения към Максим Минчев къде бъде проведена следващата. Сред тях бяха Загреб, Торонто или Одеса.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.