След срещата на български медии в Скопие, подготвят световния конгрес в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/7123440 www.24chasa.bg
Максим Минчев закрива 14-та световна среща на българските медии СНИМКА: БТА

Генералният директор на БТА Максим Минчев закри 14-та световна среща на българските медии, която се проведе в Скопие от 24 до 28 октомври. Той обяви, че догодина в София и в Пловдив като европейска столица на културата, ще се проведе световният конгрес на информационните агенции. Той ще бъде между 12 и 16 юни. На него обикновено присъстват представители от над 150 информационни агенции от цял свят.

Последният панел на 14-та световната среща на българските медии бе отреден за заключителна дискусия. На нея журналисти от страната и чужбина изказаха своите впечатления от форума. За някои най-големият плюс е обмяната на опит, защото на срещата присъстваха представители от повече от 50 български медии от цял свят. Сред тях са Максим Божилов, който издава в. „Български хоризонти“ в Торонто, Петър Стаматов, основател на сайта EuroChicago, Ясен Дараков, който прави вестника BGVoice, Иван Карчев, издател на списанието „Виена, нашият град“, Йосиф Давидов от испанския вестник „Нова дума“, Мария Попова от украйнското издание „Обозрение плюс“ и т.н.

Всички изказаха мнение по едни от най-наболелите проблеми в българската журналистиката свързани с прoпагандата, ролята на медиите като посредник между обществото и властта, различните лица на патриотизма и др.

„Медиите, според мен, не са власт, те са сила. Една власт може да бъде свалена, но една сила си остава там“, каза в един от панелите Максим Божилов. В края на медийната среща заваляха предложения към Максим Минчев къде бъде проведена следващата. Сред тях бяха Загреб, Торонто или Одеса.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Приближен на сочения за наркобос Виктор Боцев-Джуката отърва панделата! Георги Златков призна, че е участвал в бандата на Джуката за разпространение на дрога, сключи споразумение с прокуратурата и се размина с 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок, научи "България Днес". Според прокуратурата Виктор Джуката е ръководил бандата между май и

Силвия Кацарова е съвестен сметкоплатец! Естрадната певицата стриктно следи плащането на задълженията си. Преди дни беше забелязана в офиса на мобилен оператор да се издължава за телефон, интернет и телевизия. Кацарова бе една от малкото клиентки, които си тръгнаха с усмивка, след като джобовете й олекнаха.

Божигол чуква 33 г. с баджанака, Лозанова също идва на празника на бившия, татуира си името на вратаря 33 години празнува днес новата звезда на "Левски" Валери Божинов. "България Днес" научи от отлично запознати източници, че нападателят няма да прави шумен купон. Божигол ще посрещне Христовата възраст у дома.