35 деца влизат днес в клуба на “Отличниците на България”

https://www.24chasa.bg/novini/article/7127123 www.24chasa.bg

Образователния министър Красимир Вълчев връчва наградите им на церемония

35 ученика, които през тази година спечелиха медали от международни състезания по различни научни дисциплини влизат днес в клуча на “Отличниците на Бълггария”.

Вторият випуск “Отличниците на България” ще бъдат наградени на специална церемония в София от министъра на образованието Красимир Вълчев.

“Отличниците на България” е инициатива на “24 часа” за популяризиране на най-добрите ученици в България. За да получат членство в клуба те трябва да са спечелили медали от международни състезания по научни дисциплини или да са издържали матурите след 12-и клас с пълни шестици. В клуба на отличниците влизат и признати от международни организации и университети постижения на български ученици. За първи път през тази година в “Отличниците на България” има и музикант.

Да станат посланици на промяната в българското образование и да дадат техните виждания за дигитализиране на училищата ще е първата задача на втория випуск на “Отличниците на България”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж загина, затрупан в изкоп в кюстендилското село Блажиево. 59-годишният работник е отстранявал авария във водопровода. Багер изкопал ров около 1,80 метра, за да достигне до спукалата се преди 3-4 дни тръба. При смяната й изкопът се свлича и затрупва намиращия се в него мъж. Колегите му се притичат на помощ, успяват да го разкопаят и извадят,

Шофьор на градския транспорт в София подарява бонбон при закупен билет от него. За милия жест разказва пътничка, която остава приятно изненадана. "Купувайки си билетче от автобус 72, шофьорът ме посреща с усмивка, казва ми "Добър вечер!" и с билетчето ми дава бонбонче!Трогната съм от този човек, защото повечето в сферата са намръщени,

Каръкът не спира да преследва Годжи. Музикантът счупи ръката си, стана ясно от поредното предаване на Слави Трифонов. Годжи се появи със шина на десния си крайник. Дългия го попита какво се е случило с ръката на един от най-доверените му хора, но китарисът не пожела да отговори. Само преди година Годжи отново претърпя сериозно нараняване.