Красимир Вълчев: Отличниците на България са вдъхновяващи и трябва да са пример

https://www.24chasa.bg/novini/article/7127421 www.24chasa.bg

"Поздравления за инициативата на вестник "24 часа" и за г-жа Венелина Гочева, затова, че сте ангажирани с положителните теми в образованието и въобще с образованието. Имаме нужда от положителните примери. Щастлив съм ,че виждам толкова отличници, защото в системата на образованието се случват най-много положителни неща, имаме нужда да ги показваме и подкрепяме, за да са пример." Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев по време на церемонията "Отличниците на България", на която бяха отличени 35 ученика, които през тази година спечелиха медали от международни състезания. Той бе щастлив от факта, че много от наградените деца поздравиха своите учители. "Само заедно учители, родители, общественици и медии можем да направим така, че да има по-добро бъдеще за нашите деца". 

Министърът връчи награда на Георги Александров от СМГ, заради медалите му по физика и астрономия. "Впечатляващото при него е, че иска да стане учител. Неусетно забравяме колко са важни учителите. Светът се развива, в основата е икономическото развитие, но то се е случвало благодарение на учителите. Тези хора са тихите герои в класните стаи. Те са хората, които вдъхновяват и възпитават следващото поколение. Те разбира се не могат без децата, които днес отличаваме. Трябва да направим така, че да има повече от тези вдъхновяващи примери в класните стаи", каза още министърът. Той подчерта, че физиката е много важна наука, която помага да открием света и природните закони. "Убеден съм, че децата, които са се задълбочили във физиката са разбрали, че живеем в прекрасен свят. Проучване показва, че всички, които се занимават с изкуство или са се задълбочили в природните науки са по-щастливи хора, защото могат да видят прекрасното в света", каза още Вълчев.

"Изключително съм благодарен за наградата. Благодаря, че вестник "24 часа" обръща внимание на отличниците на България. Според мен е нужно доста повече внимание за науката и много бих се радвал, ако  повечето вестници заменят колонката си за астрология с колонката си за астрономия", каза Георги. Той благодари на учителите си по физика и родителите си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното