Цветан Цветанов в Пещера: Страната не се нуждае от предсрочни избори

https://www.24chasa.bg/novini/article/7127723 www.24chasa.bg

Страната ни днес не се нуждае от предсрочни избори. Няма обществена подкрепа за някаква алтернатива, защото такава липса и няма. Това заяви в Пещера зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той припомни, че към момента бюджета, който ще се гледа за 2019 г. е с 5 милиарда лв. повече, т.е. държавата ще направи повече разходи за подобряването на живота .

„490 милиона повече ще отидат за здравеопазване, 500 милиона за образование . Икономическия растеж се запазва до 20-21 година. Ние ще имаме 100 процента изпълнение на управленската програма, защото знаете, че сме предвидили в края на мандата БВП да бъде 120 милиарда лева, а той сега ще бъде 116 милиарда. Средната работна заплата да стане 1500 лв., а минималната 650 лева. Виждате, че всички тези стъпки ги изпълняваме стриктно и аз съм убеден , че това, което обществото желае е да има спокойствие, а не противопоставяне.“ , заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ. Според него някои искат постоянно да се говори за криза, защото какво по –удобно за стратегията, която си начертал да рушиш, да генерираш . “ Аз казвам, че криза в управлението няма , няма криза в изпълнението на управленската ни програма и ние никога не сме имали различия с нашите коалиционни партньори. Защото, когато сме подписвали споразумението с тях, когато сме приемали управленската програма, всички тези стъпки, за които говорих преди малко, ги изпълняваме на сто процента.“, заяви Цветан Цветанов. Той призна, че има на моменти на междуличностни конфликти между техните коалиционни партньори, но те не са концептуални за управлението. Цветанов не скри, че подобни микрокризи, които има в „ Обединени патриоти“, рефлектират и върху ГЕРБ, като цяло, защото все пак те са най-голямата политическа сила, която участва в това управление.

„Но ние вървим напред, защото знаем че не трябва да се отклоняваме от секторните политики и изпълнението на ангажиментите, които сме поели при съставянето на правителството и изборите през 2017 година. Полагаме максимални усилия да подобряваме диалога между коалиционните партньори, да си говорим постоянно, защото знам , че в диалога можем да решим всички недоразумения, ако има такива“ , обобщи Цветанов.

В Пещера, заедно с кмета на общината Николай Зайчев , Цветан Цветанов откри обновената сграда на общината и първия по рода си за града административен център за граждани. Финансирането е осигурено по програма „ Региони в растеж“ и е на стойност почти 680 хиляди лева. Беше открита и спортна площадка, на стойност 270 хиляди лв., дарение от „Биовет“ АД.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,